News Flash

Displays a set number of articles from a category based on date or random selection. Help

 • Нови Сад, 5. септембар 2019. - Након двогодишње сарадње и преговора, а уз посредство Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, постигнут je договор између Универзитета ,,Educons“ из Сремске Каменице, Нови Сад, и престижног ,,César Ritz Colleges Switzerland“ из Монтроа, Швајцарска, што је крунисано данашњим потписивањем Меморандума о сарадњи. Домаћин свечаности и иницијатор споразума је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић. Потпредседник Ђоковић је рекао да ће уз посредовање Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, који је од самог почетка учествовао у овом процесу, бити установљен двоструки, односно дуални програм курсева и диплома, те да ће од данас студенти из наше земље и региона моћи да стекну светско образовање у области туризма и угоститељства.

   
 • Нови Сад, 29. август 2019. - Шести по реду Фестивал фотографије под називом „24. кадар“, у организацији Фото комуне, одржава се ове године се од 26. августа до 8. септембра у Спортском и пословном центру у Новом Саду и окупља 24 фотографа из шест европских земаља. Фестивал је путем јавног позива намењеног манифестацијама од значаја за развој туристичког потенцијала АП Војводине, подржан од стране Покрајинског секретријата за привреду и туризам. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, свечано је отворио Фестивал речима да фотографија има изузетан привредни потенцијал, те да све забележено на фотографском папиру, у дигиталном облику, је роба која се износи на тржиште.

   
 •  
 • Бачка Паланка, 14. август 2019. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, боравио је данас у радној посети Општини Бачка Паланка, у оквиру које је посетио једну од сарачких занатских радњи под називом ,,Микеле Плус“. Ова занатска радња производи седла за коње изузетног квалитета, притом негујући овај све ређи стари занат у АП Војводини. Заменик Почуч је истакао да Покрајински секретаријат за привреду и туризам у континуитету, већ дуги низ година, пружа подршку овој делатности која је све мање заступљена, са циљем да ревитализује и унапреди рад занатских радионица.

   
 • Бечеј, 2. август 2019. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, боравио је у радној посети породичном социјалном предузећу ,,Beautiful Day“ у Бечеју, која се бави производњом производа од лековитог биља, попут купки, сирупа и чајева, а све на основу традиционалне рецептуре. Заменик Почуч је рекао да Покрајински секретаријат за привреду и туризам готово свакодневно истиче примере добре праксе на пољу развоја микро и малог предузетништва, као и породичних фирми, а које имају карактер социјалног предузетништва и друштвено одговорног пословања.

September 2019
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2019 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates