Унапређење саобраћајне инфраструктуре општина Мали Иђош, Кула и Србобран

Нови Сад, 6. август 2015. - Заменик покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Балинт Јухас, уручио је јуче уговоре за доделу бесповратних средстава за пројекте у саобраћају, председнику општине Мали Иђош, Марку Ровчанину, председнику општине Србобран Зорану Младеновићу и директору Завода за изградњу општине Кула Дејану Фемићу. По овогодишњем конкурсу Секретаријата, којим су финансирана 22 пројекта са 65 милиона динара, ове три општине су значајна средства усмериле ка унапређењу саобраћајне инфраструктуре како би се побољшала безбедност учесника у саобраћају, потом за изградњу бициклистичких стаза и кружних токова, као и пратеће пројектно-техничке документације.

 

На конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, у 2015. години, Општини Мали Иђош су одобрена средства у износу од 5.226.788,00 динара за саобраћајно уређење и техничке мере побољшања безбедности саобраћаја кружне раскрснице на државном путу IIA-100 у Фекетићу. Општина Кула је добила средства у износу од милион динара за израду пројектно-техничке документације за изградњу раскрсница са кружним током саобраћаја на укрштању државног пута IB реда број 15 и државног пута IIA реда број 108 у Кули и на укрштању државног пута IB реда број 15 и улице Моше Пијаде у Црвенки, а Општина Србобран 4.219.200,00 динара за изградњу бициклистичко-пешачке (еко) стазе на територији ПП „Бељанска Бара“ у Турији.

заменик покрајинског секретара Балинт Јухас и председник општине Мали Иђош Марко Ровчанин

 Балинт Јухас и председник општине Србобран Зоран Младеновић

Заменик покрајинског секретара Балинт Јухас је истакао да је сарадња између ресорног покрајинског секретаријата и општина Мали Иђош, Кула и Србобран на високом нивоу, те да има синергијски аспект. Како је Јухас навео, ове општине су у протеклом периоду, са квалитетним пројектима успешно конкурисале за средства на конкурсима Покрајинског секретаријата за привреду. ,,Заједничким радом и удруживањем средстава Покрајинске владе и локалних самоуправа може се више остварити у погледу реализације кључних пројеката од великом значаја за градове о општине. Локалне самоуправе које улажу средства у виду сопственог учешћа у реализацији пројеката показују друштвену одговорност, тачније одговорност према својим становницима, и активну улогу у решавању проблема. У периоду од 2007. до 2015. године, Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, у области унапређења саобраћајне инфраструктуре, усмерио је средства у износу од 18 милиона динара општини Србобран, општини Кула 14,4 милиона динара, а општини Мали Иђош око 7 милиона динара“, истакао је Јухас.

Балинт Јухас и директор Завода за изградњу општине Кула Дејан Фемић

Након уручивања уговора делегација је обишла локације на којима ће се реализовати наведени пројекти, као и поједине локације реализованих пројеката, који су суфинансирани конкурсом Секретаријата у 2014. години, и то на територијама општина Мали Иђош и Србобран.

измештено аутобуско стајалиште у Малом Иђошу

  индустријска зона Мали Иђош

 пешачко-бициклистичка (еко) стаза код ПП Бељанске баре у Турији

 завршетак радова туристичке тематске целине у Србобрану 

August 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates