Мирослав Васин присуствовао је свечаности поводом Дана општине Чока

Нови Сад, 24. јул 2015. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, са замеником и помоћником Балинтом Јухасом и помоћником за област привреде Жељком Двожаком, присуствовао је свечаности, која је организована поводом обележавања Дана општине Чока. Свечаности су присуствовали представници општинске Управе, Скупштине општине, одборници, као и истакнути привредници и грађани општине Чока.

Обележавање Дана општине Чока, почело је свечаном седницом у Дому културе, а паралелно се у центру Чоке, и читавој општини, одржавају различити музички и културно – уметнички садржаји.

Дан општине Чока био је прилика да представници општине подсете на пројекте који су у протеклом периоду, уз подршку Покрајине и Републике, као и из сопствених средстава, реализовани у циљу унапређења комуналне инфраструктуре, социјалне и здравствене заштите, те унапређења предшколских и школских установа. Истакнуто је да ће Чока, као социјално одговорна општина, наставити да улаже у развој привреде, комуналне инфраструктуре и здравствене заштите, како би потомцима у наслеђе оставили уређен систем.

председник општине Чока Балаж Ференц

Подршку Чоки пружила је и Покрајина. Између осталог, на овогодишњем конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, за јавне радове добила је 4,8 милина динара. То ће омогућити да 20 лица буде ангажовано на радовима који ће допринети унапређењу квалитета живота свих мештана Чоке.

Истакнуто је и да је, у протеклом периоду, један од најзначајнијих пројеката у општини Чока, завршетак граничног прелаза Врбица–Валкањ са Румунијом, што сведочи о томе колико је прекогранична сарадња Србије и Румуније на високом нивоу.

August 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates