Наставак улагања у саобраћајну инфраструктуру у Бачком Петровцу

Нови Сад, 26. јун 2015. - Општина Бачки Петровац је реализовала значајне пројекте за унапређење саобраћајне инфраструктуре на територији Општине, уз помоћ средстава додељених по прошлогодишњем конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин посетио је општину Бачки Петровац и са председником општине проф. Павелом Марчеком, обишао изграђену бициклистичку стазу у Новосадској улици. Уз два милиона које је Секретаријат доделио по конкурсу, општина је имала и сопствено учешће од око 200.000 динара, чиме је изграђено 607 метара стазе.

,,Сама чињеница да у периоду од 2007. године, сходно могућностима Секретаријата за привреду и надлежностима АП Војводине, за унапређење саобраћајне инфраструктуре и безбедности у саобраћају за општину Бачки Петровац издвојено је 18,5 милиона динара, показује да постоји тенденција значајног улагања у ову област у покрајини. Посвећена је велика пажња изградњи бициклистичких стаза. Важно је што је прошлогодишњи пројекат Општине, за који је Секретаријат издвојио два милиона динара, реализован, те ове године следи наставак изградње стазе за коју су издвојена средства Секретаријата по одлуци на основу јавног позива од 3,5 милиона динара“, рекао је Васин истакавши да Покрајински секретаријат у складу са својим могућностима утиче на побољшање безбедности грађана, а посебно деце.

Председник Општине Павел Марчок је навео да је средствима Секретаријата реализовано много кључних пројеката, попут измештања аутобуских стајалишта прошле године и изградња бициклистичких стаза, а наставља се и у 2015. години.
,,Сигурност грађана је на првом месту, те с тим у вези, бачки Петровац је реализацијом пројеката саобраћајне инфраструктуре, са веома ниске позиције доспео у прву категорију по безбедности грађана у саобраћају“.

Заменик покрајинског секретара Балинт Јухас је изнео све појединости овогодишњег конкурса и додао да су озбиљан приступ јавним позивима, квалитетни пројекти и пројектно-техничка документација једини начин да локална самоуправа успешно конкурише за средства. Јухас је истакао и податак да су досадашњи пројекти локалних самоуправа кроз сопствена улагања и средствима Секретаријата успешно реализовани, чиме се побољшава квалитет живота грађана Покрајине и њихова безбедност.

По јавном позиву из 2015. године, у оквиру кога је новина подршка пројеката намењених за изградњу кружних токова и пројектно-техничке документације за исте, знатно се утиче на унапређење саобраћајне инфраструктуре и безбедности учесника у саобраћају. Општина Бачки Петровац је једна од подржане 22 општине, за које је Секретаријат издвојио 65 милиона динара. Бачком Петровцу су додељена средства у износу од 3,5 милиона динара за изградњу бициклистичке стазе дужине око 900 метара, у улицама Новосадска и XIV Војвођанске ударне словачке бригаде, за коју је општина издвојила приближну суму из сопственог учешћа.

бициклистичка стаза у Новосадској улици, Бачки Петровац

 аутобуско стајалиште измешетено са коловоза, Новосадска улица, Бачки Петровац

 
October 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates