Nastavak saradnje Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine u interesu privrede Pokrajine

Novi Sad, 13. avgust 2015. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, potpisao je danas ugovor, u vrednosti tri miliona dinara, sa predsednikom Privredne komore Vojvodine Ratkom Filipovićem, koji predstavlja krunu dobre saradnje i nastavak iste na polju sajamskih nastupa, učešća na regionalnim manifestacijama i dalje realizacije aktivnosti Komore.

Miroslav Vasin je istakao da Pokrajinska vlada nastavlja da pruža svu neophodnu pomoć i podršku Privrednoj komori Vojvodine, te će ovim sredstvima Komora nastaviti realizaciju promocije privrede Vojvodine kako na domaćim, tako i na inostranim sajmovima i ostalim regionalnim manifestacijama, uz poseban osvrt na privredna kretanja i investicionu klimu Pokrajine.

,,Nastavlja se kontinuirana dugogodišnja saradnja Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine, koja je intenzivirana u poslednje tri godine nizom zajedničkih aktivnosti. Jedna takva aktivnost je i saradnja u oblasti analize i statistike. Analize PKV sadrže sve elemente ekonomske analize, počev od stanja u privredi, preko poljoprivrede, zapošljavanja, kretanja BDP-a, kao i upoređivanje stanja u okviru privrednih grana. Godišnji, kvartalni i mesečni izveštaji su veoma dragocen materijal za Pokrajinsku vladu, i osnovni su ekonomski pokazatrelji na osnovu kojih vlada kreira mere i programe. Već dugi niz godina PKV sa Pokrajinskom vladom zajednički nastupa na sajmovima u zemlji i inostranstvu, gde učestvuje u izradi programa sadržaja izlaganja i promocije. Takođe, u saradnji sa Komorom, Pokrajinski sekretarijat za privrdu učestvuje u organizaciji i finansira održavanje regionalnih manifestacija na teritoriji Vojvodine, u svih sedam okruga. Sredstva u iznosu od tri miliona dinara dodeljena Komori predstavljaju njihovo zajedništvo sa Pokrajinskom vladom i zajedničku brigu o nastupima i promovisanju privrede Pokrajine“, rekao je Vasin.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Ratko Filipović naveo je da je ovaj ugovor i formalna potvrda kvalitetnih odnosa dve institucije: ,,Neophodno je prilikom predstavljanja pravnih subjekata na domaćim i međunarodnim sajmovima i ostalim manifestacijama nastojati iste predstaviti na najbolji mogući način, kao i privredu u celini. Tako se adekvatno vrši internacionalizacija članica Komore i ostalih privrednih subjekata. Godinama su PKV i Pokrajinka vlada, kao i Pokrajisnki sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova radili na izgradnji partnerskog odnosa, koji je dobar primer saradnje organa vlasti i privrede“, rekao je Filipović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Miroslav Vasin je najavio i zajednički nastup Sekretarijata i Privredne komore Vojvodine na predstojećim sajmovima u Sloveniji, tačnije na 53. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i hrane AGRA u Gornjoj Radgoni, koji se održava od 22. do 27. avgusta, kao i na 48. Međunarodnom sajmu privrede i preduzetništva MOS Celje, koji se održava od 8. do 13. septembra 2015. godine.

October 2019
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2019 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates