Miroslav Vasin sa subotičkim privrednicima: Kontinuirano ulaganje u razvoj turizma na severu Pokrajine

Palić, 11. avgust 2015. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, posetio je danas Suboticu i Palić, gde je obišao nekoliko objekata u kojima su realizovani, ili su u fazi realizacije, projekti u oblasti turizma koji su podržani na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu.

 

Miroslav Vasin u poseti ugostiteljskom objektu ,,Roadside" na Paliću

Posetu Paliću, potpredsednik Vasin je započeo obilaskom objekta ,,Roadside“, koji je na ovogodišnjem konkursu dobio milion dinara za adaptaciju postojećih smeštajnih kapaciteta. Takođe, ove godine je ,,Roadside“ na konkursu dobio i pola miliona dinara za nabavku opreme.

Delegacija Sekretarijata u Vili ,,Milord", Palić

Vasin je potom obišao ugostiteljski objekat ,,Vila Milord“, koji je na prošlogodišnjem konkursu u oblasti turizma dobio 1,4 miliona dinara.

„Pokrajinska vlada, preko Pokrajinskog sekretarijata za privredu kontinuirao ulaže u razvoj privrede i turizma u Subotici i na Paliću“, kazao je Miroslav Vasin, istakavši da su u proteklom periodu za tu namenu usmerena značajna sredstva u severni deo Pokrajine.

Potpredsednik Vasin je naveo da je Subotica u prvom polugodištu ove godine po konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu dobila blizu 67 miliona dinara, za projekte u raznim oblastima. Podržani su projekti u oblasti saobraćaja (8,5 miliona dinara), turizma (15,4 miliona) i preduzetništva (11 miliona), potom stari zanati (dva i po miliona), razvojne agencije (dva miliona), projekti u oblasti zapošljavanja i ravnopravnosti polova, kao i kupovina kuća na selu za mlade bračne parove (tri miliona).

Susret sa privrednicima u ,,Maloj gostioni", Palić

Sekretar Vasin se u okviru današnje posete, u objektu ,,Mala gostiona“, sastao i sa dvadesetak privrednika i turističkih poslenika iz Subotice sa Palića, čiji su projekti podržani na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu. Na sastanku je razgovarao o značaju ulaganja u održivi turizam i cilju ukupnog privrednog razvoja, te o daljim planovima i mogućnostima ulaganja oblast turizma u Subotici.

Obilasku Subotice i Palića, prisustvovao je i pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu Željko Dvožak.

November 2019
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2019 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates