,,Velika drama“ pozorišnog ansambla KUD „Kruščić“ pobednik na regionalnom festivalu u Trebinju

Novi Sad, 6. avgust 2015. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, ugostio je danas u Pokrajinskoj vladi 28 članova ansambla pozorišne predstave ,,Velika drama“ Kulturno-umetničkog društva „Kruščić“, Dramskog studija ,,Luča“ iz Kruščića, pobednika Regionalnog festivala u Trebinju, u konkurenciji najboljih predstava iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije i Srbije. Predstava ,,Velika drama“ je prikazana kao najbolja predstava iz AP Vojvodine, gde je odnela pobedu u Staroj Pazovi, odnosno kao pobednik na republičkom nivou, pobedom na festivalu u Kuli.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Miroslav Vasin je naglasio da sam sadržaj obujmljuje na hiljade drama koje su se odigravale na ovim prostorima, a koju su srčano i profesionalno izneli na najbolji mogući način članovi ansambla iz sela Kruščić kod Kule.

,,Prvi put u istoriji ovako značajnog takmičenja, pobedu odnosi ansambl malog mesta, od svega 1.890 stanovnika, što predstavlja čast kako za Srbiju, tako i za AP Vojvodinu. Pokrajinska vlada će i u budućnosti podržavati aktivnosti ovog kulturno-umetničkog društva, čiji su članovi ovom predstavom osvojili srca svih koji su u predstavi uživali. Svi činioci predstave oslikavaju ono od čega je Vojvodina satkana – od hiljadu takvih priča iz srpske, mađarske, slovačke, bunjevačke i drugih kultura. Kolorit predstave čini jedinstvenu Vojvodinu, oslikavajući moralne dileme svih njenih junaka. Ona je umnogome univerzalna priča“, rekao je Vasin.

Pobeda predstave ,,Velika drama“, koja je predstavljena druge večeri Festivala, je fenomen koji se oslikava u činjenici da u istoriji Festivala u Trebinju nagradu nikada nije osvojila predstava jednog amaterskog pozorišta iz tako malog mesta, poput sela Kruščić. Predstava je izvođena po tekstu Siniše Kovačevića, a u režiji Dejana Cicmilovića. ,,Velika drama“ predstavlja Kovačevićevu sagu o kolonizatorskoj porodici koja je došla iz Crne Gore, čiji se dalji životni put i sudbina prepliću sa tragedijom srpske istorije.

Članove pozorišnog ansambla pozdravio je ovom prilikom i pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje Milan Micić, a prijemu je prisustvovao i pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Željko Dvožak.

 

October 2019
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2019 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates