Unapređenje saobraćajne infrastrukture u opštinama Mali Iđoš, Kula i Srbobran

Novi Sad, 6. avgust 2015. - Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Balint Juhas, uručio je juče ugovore za dodelu bespovratnih sredstava za projekte u saobraćaju, predsedniku opštine Mali Iđoš, Marku Rovčaninu, predsedniku opštine Srbobran Zoranu Mladenoviću i direktoru Zavoda za izgradnju opštine Kula Dejanu Femiću. Po ovogodišnjem konkursu Sekretarijata, kojim su finansirana 22 projekta sa 65 miliona dinara, ove tri opštine su značajna sredstva usmerile ka unapređenju saobraćajne infrastrukture kako bi se poboljšala bezbednost učesnika u saobraćaju, potom za izgradnju biciklističkih staza i kružnih tokova, kao i prateće projektno-tehničke dokumentacije.

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, u 2015. godini, Opštini Mali Iđoš su odobrena sredstva u iznosu od 5.226.788,00 dinara za saobraćajno uređenje i tehničke mere poboljšanja bezbednosti saobraćaja kružne raskrsnice na državnom putu IIA-100 u Feketiću. Opština Kula je dobila sredstva u iznosu od milion dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja na ukrštanju državnog puta IB reda broj 15 i državnog puta IIA reda broj 108 u Kuli i na ukrštanju državnog puta IB reda broj 15 i ulice Moše Pijade u Crvenki, a Opština Srbobran 4.219.200,00 dinara za izgradnju biciklističko-pešačke (eko) staze na teritoriji PP „Beljanska Bara“ u Turiji.

zamenik pokrajinskog sekretara Balint Juhas i predsednik opštine Mali Iđoš Marko Rovčanin

Balint Juhas i predsednik opštine Srbobran Zoran Mladenović

Zamenik pokrajinskog sekretara Balint Juhas je istakao da je saradnja između resornog pokrajinskog sekretarijata i opština Mali Iđoš, Kula i Srbobran na visokom nivou, te da ima sinergijski aspekt. Kako je Juhas naveo, ove opštine su u proteklom periodu, sa kvalitetnim projektima uspešno konkurisale za sredstva na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu. ,,Zajedničkim radom i udruživanjem sredstava Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava može se više ostvariti u pogledu realizacije ključnih projekata od velikom značaja za gradove o opštine. Lokalne samouprave koje ulažu sredstva u vidu sopstvenog učešća u realizaciji projekata pokazuju društvenu odgovornost, tačnije odgovornost prema svojim stanovnicima, i aktivnu ulogu u rešavanju problema. U periodu od 2007. do 2015. godine, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, u oblasti unapređenja saobraćajne infrastrukture, usmerio je sredstva u iznosu od 18 miliona dinara opštini Srbobran, opštini Kula 14,4 miliona dinara, a opštini Mali Iđoš oko 7 miliona dinara“, istakao je Juhas.

Balint Juhas i direktor Zavoda za izgradnju opštine Kula Dejan Femić

Nakon uručivanja ugovora delegacija je obišla lokacije na kojima će se realizovati navedeni projekti, kao i pojedine lokacije realizovanih projekata, koji su sufinansirani konkursom Sekretarijata u 2014. godini, i to na teritorijama opština Mali Iđoš i Srbobran.

izmešteno autobusko stajalište u Malom Iđošu

 industrijska zona Mali Iđoš

 pešačko-biciklistička (eko) staza kod PP Beljanska bara u Turiji

 završetak radova turističke tematske celine u Srbobranu

November 2019
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2019 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates