Miroslav Vasin prisustvovao je svečanosti povodom Dana opštine Čoka

Novi Sad, 24. jul 2015. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, sa zamenikom i pomoćnikom Balintom Juhasom i pomoćnikom za oblast privrede Željkom Dvožakom, prisustvovao je svečanosti, koja je organizovana povodom obeležavanja Dana opštine Čoka. Svečanosti su prisustvovali predstavnici opštinske Uprave, Skupštine opštine, odbornici, kao i istaknuti privrednici i građani opštine Čoka.

Obeležavanje Dana opštine Čoka, počelo je svečanom sednicom u Domu kulture, a paralelno se u centru Čoke, i čitavoj opštini, održavaju različiti muzički i kulturno – umetnički sadržaji.

Dan opštine Čoka bio je prilika da predstavnici opštine podsete na projekte koji su u proteklom periodu, uz podršku Pokrajine i Republike, kao i iz sopstvenih sredstava, realizovani u cilju unapređenja komunalne infrastrukture, socijalne i zdravstvene zaštite, te unapređenja predškolskih i školskih ustanova. Istaknuto je da će Čoka, kao socijalno odgovorna opština, nastaviti da ulaže u razvoj privrede, komunalne infrastrukture i zdravstvene zaštite, kako bi potomcima u nasleđe ostavili uređen sistem.


predsednik opštine Čoka Balaž Ferenc

Podršku Čoki pružila je i Pokrajina. Između ostalog, na ovogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, za javne radove dobila je 4,8 milina dinara. To će omogućiti da 20 lica bude angažovano na radovima koji će doprineti unapređenju kvaliteta života svih meštana Čoke.

Istaknuto je i da je, u proteklom periodu, jedan od najznačajnijih projekata u opštini Čoka, završetak graničnog prelaza Vrbica–Valkanj sa Rumunijom, što svedoči o tome koliko je prekogranična saradnja Srbije i Rumunije na visokom nivou.

October 2019
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2019 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates