Obezbeđeno 68 miliona dinara za subvencionisanje kupovine kuća na selu

Novi Sad, 13. jul 2015. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i pomoćnica pokrajinskog sekretara za oblast rodne ravnopravnosti Anita Beretić, predstavili su novi Konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća, namenjen bračnim i vanbračnim parovima iz Vojvodine. Ukupan iznos sredstava koja se dodeljuju iznosi 68 miliona dinara.

 

,,Ideja koja je izrodila ovaj Konkurs trebalo bi da predstavlja šansu pruženu mladim ljudima koji nemaju dobre izglede za rešavanje stambenog pitanja u gradu. Ona je podsticaj za korišćenje potencijala sela i napuštenih kuća, kao razvojne šanse u Vojvodini i celoj Srbiji“, reči su potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara Miroslava Vasina, na samom početku današnje konferencije za medije povodom objavljivanja konkursa za dodelu sredstava za kupovinu kuća na selu.

,,Ovogodišnji konkurs se i sada sprovodi preko Zavoda za ravnopravnost polova i raspisan je sa dve svrhe - prelazak parova iz grada u selo ili njihov ostanak na selu - kao i prošlogodišnji. Uspeh prethodnog konkursa stvara obavezu da se on i ove godine ponovi, te da bude uvršten kao stalna aktivnost Pokrajinske vlade i Sekretarijata, jer očigledno postoji veliko interesovanje. Veliko interesovanje javnosti i medija za ovu aktivnost doprinelo je umnogome afirmaciji osnovnih ciljeva konkursa. Za ovu namenu obezbeđena su dodatna sredstva, tako da je ukupan iznos sredstava po konkursu ove godine 68 miliona dinara“, rekao je Vasin.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, supružnicima i vanbračnim partnerima sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu, odnosno suvlasništvu, sadrži jasne ciljeve koji su usmereni na podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela dolaskom dece i povećanjem nataliteta. Na ovaj način se nastoji poboljšati demografska struktura ruralnih sredina, kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti i povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti.

Učesnici Konkursa mogu biti supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, koji ujedno mogu da apliciraju samo sa jednom prijavom. Visina dodeljenih sredstava ne može biti veća od milion dinara. Parovi će moći da predaju svoje prijave do 10. septembra 2015. godine. Konkurs je objavljen u dnevnom listu ,,Dnevnik“ i na internet prezentacijama Pokrajinske vlade, Sekretarijata i Zavoda za ravnopravnost polova koji i ove godine sprovodi konkurs.

,,Očekujemo veliki broj prijava, a naučeni iskustvom i potkovani znanjem stečenim sprovođenjem prethodnog konkursa, predmeti će se obrađivati uporedo, kako bi svi učesnici dobili na vremenu. Najveća novina za buduće aplikante je specifično bodovanje po stepenu stručne spreme, kao i veliki broj bodova koji par može ostvariti ponaosob ukoliko imaju prebivalište u gradu ili u opštinskom sedištu“, istakla je pomoćnica Anita Beretić.

October 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates