Predsednik Pajtić: Investirali smo 65 miliona dinara u razvoj saobraćajne infrastrukture i sigurnost dece u Pokrajini

Novi Sad, 8. jul 2015. - Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić uručio je ugovore predsednicima vojvođanskih lokalnih samouprava, koje su dobile sredstava na konkursu za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture, koji je ove godine sproveo Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Uručenju ugovora prisustvovao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Ukupna vrednost ugovora iznosi 65 miliona dinara,a sredstva su usmerena u 22 lokalne samouprave.

Predsednik Pajtić je ukazavši na značaj ovakvih ulaganja, podsetio javnost da je u saobraćajnim nazgodama na području Republike Srbije od 2010. do 2014. godine, bilo je povređeno 7.783 dece uzrasta do 14 godina, a 82 izgubilo život. Dr Pajtić je naglasio da je zato ovo jedna od najvažnijih investicija za Pokrajinu, jer je reč o unapređivanje saobraćajne infrastrukture i sigurnosti dece.

„ U toku 2014. godine, u ukupnoj populaciji je čak 563 ljudi izgubilo život u saobraćajnim nesrećama na teritoriji naše Republike. Zbog toga smo sa 22 opštine širom naše Pokrajine rešili da sprovedemo program koji će obezbediti veću sigurnost i veću bezbednost u saobraćaju, i investiramo 65 miliona dinara u ovim sredinama. Lokalne samouprave učestvuju sa svojim sredstvima, kako bi zajedno izgradili kružne tokove i obezbedili saobraćajnu mehanizaciju koja je neophodna za unapređivanje bezbednosti u saobraćaju, te obezbedili zone oko škola kako bi postale sigurnije. Mi ovakve i slične programe realizujemo već sedam godina. Oko 588 miliona je uloženo u realizaciju preko 200 projekata, kojima je osnovni cilj upravo poboljšanje bezbednosti u saobraćaju. Podaci koje sam naveo govore koliko je situacija ozbiljna i koliki je broj lokalanih samouprava prepoznao potrebu da učestvuje u ovom programu, kao i da je neophodno da radimo sistemski i zajedno, kako bi efikasno rešili što bolje ovaj zaista hronični problem u našem društvu“, izjavio je predsednik Pajtić predstavnicima medija u Pokrajinskoj vladi.Potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Miroslav Vasin najavio je da će novi konkurs doneti rešenja i za ostale lokalne samouprave u Vojvodini. Potpredsednik Vasin je pozvao da lokalne samouprave da prate konkurse i da apliciraju, jer su i ovoga puta sredstva dobili svi koji su se prijavili sa projektima, koji imaju za cilj unapređivanje bezbednosti saobraćaja i zona oko školskih ustanova.

October 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates