Miroslav Vasin na svečanoj sednici Skupštine opštine Ada povodom Dana opštine Ada

Ada, 02. jul 2015. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, prisustvovao je danas na svečanoj sednici Skupštine opštine Ada, koja je zasedala povodom Dana ove opštine. Sednicom su predsedavali predsednik Skupštine opštine Ada Atila Buču, kao i predsednik opštine Zoltan Bilicki. Nakon svečanosti upriličena je dodela javnih priznanja, medalja, povelja i zahvalnica istaknutim fizičkim i pravnim licima za izuzetan doprinos i požrtvovanje u pogledu unapređenja opštine i kvaliteta života i standarda njenih stanovnika.

predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki


Predsednik opštine Ada je na otvaranju svečane sednice izjavio da opštinska uprava ulaže veliki trud kako bi pomogla njene meštane, koji u velikoj meri sarađuju, tačnije predstavljaju značajnog opštinskog partnera u rešavanju ključnih pitanja vezanih za opštinu. Zoltan Bilicki je naglasio da se puno radi na pružanju pomoći penzionerima, potom mladima kroz javne radove i programe pripravništva, a nastoji se unaprediti i socijalna politika u Adi i njenim naseljenim mestima. Pored toga, opština je uz pomoć republičkih, pokrajinskih, ali i sopstvenih sredstava, uspela da na najbolji mogući način uloži u infrastrukturne projekte, poput saobraćaja i komunalne infrastrukture, a obnovljeni su i pojedini objekti poput lokalnih škola i internata koji će ovog leta služiti kao lokacija za letnji kamp dece iz ove opštine.

potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Miroslav Vasin

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Miroslav Vasin je istakao značaj i ulogu opštine Ada u politici pokrajine, smatrajući da je Ada opština koja na najbolji mogući način predstavlja Vojvodinu.

,,Ada je multinacionalna zajednica, tačnije sredina, u kojoj srpski i mađarski narod oduvek živi u zajedništvu. opština Ada je po svim pokazateljima među najboljim opštinama u Vojvodini i za samo godinu dana ostvarila je impresivne rezultate na svim poljima. Kao jedna od tipičnih vojvođanskih opština, opština Ada reprezentuje vojvođanske vrednosti, a njen uspeh se takođe ogleda i u uspešnom učešću na javnim pozivima Pokrajinske vlade, odnosno Sekretarijata za privredu. Ada puno investira i razvija se, a samim tim može biti i primer drugim vojvođanskim opštinama i opštinama širom Srbije. Sredstvima koje Pokrajinska vlada usmerava u Adu, veliki deo projekata je realizovan, kako u ovoj, tako i u protekloj godini. Kada se usmerena sredstva na tako efikasan način upotrebe, svi učesnici mogu biti veoma zadovoljni učinkom i ostvarenim efektima. Mnogo se duguje upravo opštinama koje odgovorno i uspešno apliciraju na konkurse Pokrajinske vlade i isto tako i sprovedu projekte", rekao je Vasin.


   

October 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates