Ivan Đoković u radnoj poseti Švajcarskoj: Susret sa Izvršnim odborom Swiss Education Group-e u Montrou

Novi Sad, 20. mart 2018. – Na prošlonedeljnom međunarodnom Sajmu zapošljavanja u Montrou u Švajcarskoj, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam, Ivan Đoković, sastao se sa predstavnicima Izvršnog odbora Swiss Education Group-e, koja je organizator Sajma, i ovom prilikom razgovarao o mogućnostima saradnje u narednom periodu. Swiss Education Group je vodeći svetski univerzitet u oblasti turizma i hotelijerstva.

Generalni direktor Swiss Education Group-e, Floren Ronde (Florent Rondez), upoznao je prisutne sa principima i metodologijom rada SEG grupe, koja obuhvata najprestižnije svetske fakultete za menadžment u hotelijerstvu, turizmu i gastronomiji. Razgovor je tekao u smeru međunarodne saradnje, kao i sistema dualnog obrazovanja u Švajcarskoj, s obzirom na njegov direktan uticaj na nezaposlenost koja je u Švajcarskoj trenutno svega 3,2 odsto. Direktna povezanost pomenutih fakulteta i svetski poznatih kompanija, poput ,,Four Seasons“, ,,Marriott“, ,,UBS“, ,,Swiss International Airlines“, ,,Hublot“, ,,Tesla“, i drugih kompanija sa uspešnim poslovanjem na svetskom tržištu, posebno je zainteresovala učesnike susreta.

Prilikom svoje posete, Đoković je obišao prestižne fakultete ,,Cesar Ritz Colleges“, ,,Swiss Hotel Management School“, kao i ,,Hotel Institute Montreux“. Na Ženevskom jezeru, u okviru ski kompleksa ,,Zermatt“, upriličen je i susret sa direktorom Švajcarske turističke organizacije, Federikom Somaruga (Federico Sommaruga), pri čemu je diskutovano o razradi ideja na temu saradnje srpskih i švajcarskih brendova u turizmu.

U okviru posete, susretima je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore, Damir Davidović, sa kojim je potpredsednik Đoković razgovarao o regionalnim turističkim proizvodima, njihovom kreiranju, promociji i pozivcioniranju na velikim i udaljenim turističkim tržištima.

August 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates