Zamenik mr Pavle Počuč u radnoj poseti Centru „Živeti uspravno“ Novi Sad

Novi Sad, 28. februar 2018. – Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, boravio je u poseti Centru „Živeti uspravno“ koji obeležava 16 godina od osnivanja i borbe za ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom.

Na susretu se govorilo o iznalaženju održivih rešenja za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u AP Vojvodini i o podršci resornog Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam radnoj integraciji osoba sa određenim stepenom invaliditeta.

Zamenik mr Počuč je na sastanku istakao da je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam čvrsto rešen da podigne nivo pomoći i intenzivira pružanje podrške osobama sa invaliditetom, sagledavajući veoma težak položaj u kom se nalaze.

,,Shvatajući neophodnost da se kroz programe i konkretne aktivnosti pomogne, pre svega, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, s obzirom da je trenutno preko 7.000 nezaposlenih osoba sa invaliditetom na teritoriji Vojvodine. Uočen je pozitivan trend zapošljavanja ove kategorije stanovništva, u poslednje dve godine, ali smatramo da postoji još prostora za zajedničko delovanje. Pored konkretnih konkursnih aktivnosti i subvencija za samozapošljavanje, otvaranje novih radnih mesta i javne radove, nabavku mašina, opreme i repromaterijala za osobe sa invaliditetom  koje žele da započnu sopstveni posao, kroz edukativne, stručne i tematske tribine, pokušaćemo da damo doprinos sa javnim, nevladinim i privatnim sektorom kako bi se položaj osoba sa invaliditetom značajnije ponoljšao“, naveo je mr Počuč.

On je dodao da je sama saradnja Sekretarijata i Pokrajinskog saveta za socijalno preduzetništvo sa Centrom „Živeti uspravno“, od izuzetnog značaja za dalju konkretizaciju i konceptualizaciju aktivnih mera pomoći i podrške osobama sa invaliditetom, a u skladu sa međunarodnim konvencijama i zakonima koji regulišu ovu oblast.

Centar svojim aktivnostima nastoji da afirmiše, promoviše i stvara socijalno okruženje u kom će biti poštovana sva ljudska prava osoba sa invaliditetom, i primenjivana Međunaodna konvencija o pravima osoba sa invaliditetom. Centar zastupa interese ove ugrožene kategorije stanovništva, pruža podršku porodicama i sprovodi edukativno-istraživački rad na polju invalidnosti i pristupačnosti.

August 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates