Ivan Đoković primio delegaciju Visoke škole bezbednosti i odbrane Vojne akademije

  
Novi Sad, 21. februar 2018. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, primio je delegaciju Visoke skole bezbednosti i odbrane Vojne akademije, u čijem sastavu su bili i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije, Generalštaba Vojske Republike Srbije, Vojnobezbednosne agencije i Žandarmerije MUP Republike Srbije, kao i pripadnike oružanih snaga iz zemalja regiona.

Susret je upriličen kako bi se učesnici što bolje upoznali sa svim relevantnim pojedinostima koji ovu visokoobrazovnu ustanovu čine svojevrsnim brendom u domenu obrazovanja, kako u Srbiji, tako i u regionu.   

Susretu je prisustvovao i pokrajnski zaštitinik građana - ombudsman, prof. dr Zoran Pavlović.

Đoković je istakao da je značaj Visoke škole bezbednosti i odbrane prepoznat kao najviša instanca za obrazovanje i formiranje kadrova koji bi, u strateškom smislu, trebalo da učestvuju u kreiranju, sprovođenju i održavanju betbednosnog aparata Srbije.

Potpredsednik Đoković je sa članovima delegacije razgovarao o geostrateškim, ekonomskim, demografskim, energetskim i bezbednosnim aspektima vezanim za teritoriju i nadležnosti AP Vojvodine, kao i o načinima sprovođenja i preduzimanja bezbednosnih mera i suočavanju sa bezbednosnim izazovima, pitanju regionalizacije, univerzitetskom potencijalu Univerziteta u Novom Sadu, razvijenom sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija u Vojvodini i instituciji pokrajinskog ombudsmana.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju organizacijsku celinu u okviru Škole nacionalne odbrane Vojne akademije u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane. Polaznici Visokih studijabezbednosti i odbrane, koje traju 21 nedelju, su visoki funkcioneri drugih ministarstava i agencija Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine Republike Srbije i drugih država iz regiona.

Sam koncept ove obrazovne ustanove zasnovan je na multidisciplinarnom analiziranju savremenog bezbednosnog okruženja, procenjivanju dugoročnih političko bezbednosnih trendova, razvoju elemenata politike nacionalne bezbednosti i saradnji sa drugim sistemima nacionalne bezbednosti na regionalnom i globalnom nivou. Do sada je realizovano usavršavanje četiri klase polaznika.

August 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates