Češki privrednici u poseti AP Vojvodini – mogućnost privrednog povezivanja sa Moravsko-šleskim krajem

Novi Sad, 9. februar 2018. - Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, sastala se sa predstavnicima kompanija iz Češke Republike, koji su u poseti AP Vojvodini, sa ciljem iznalaženja modela i novih mogućnosti privrednog povezivanja AP Vojvodine i Moravsko-šleske regije, a sa posebnim fokusom na metalski sektor.

Goste su primili zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, i pomoćnici sekretara za oblast privrede i turizma, Branislav Bandić i mr Sergej Tamaš.

Na čelu češke delegacije je bila direktorka Regionalne privredne komore Moravsko-šleske regije, Natali Šitavancova (Natálie Šitavancová). Pored navedenih učesnika, susretu su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Vojvodine, Vojvodina metal klastera (VMC) i Evropske mreže preduzetništva.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam kroz svoje podsticajne programe i mere nastoji da značajnije podrži male i srednje kompanije metalskog sektora, jer se očekuju novi pozitivni rezultati od kompanija koje su okupljene pod okriljem metal klastera, jer se na taj način podržava razvoj metalske industrije u Vojvodini.
,,Ovaj susret je prilika da se AP Vojvodina poveže sa Češkom Republikom i Moravsko-šleskim krajem, kao i da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam uspostavi sa privredom ovog kraja uspešne odnose i ostvari saradnju na mnogim poljima, a posebno u metalskom sektoru. Ovo je i prilika da gostima predstavimo sve privredne i turističke potencijale Vojvodine, a istovremeno dobijemo i povratne informacije od njihove delegacije, koju sačinjavaju privrednici, o tome šta je u perspektivi moguće ostvariti na polju saradnje“, istakao je zamenik Počuč.

Rezultati koje ostvaruju kompanije u metalskom sektoru, jasni su, vidljivi i ekonomski merljivi i iziskuju značajniju podršku. Svojim inovativnim pristupom,  Vojvodina metal klaster je za primer i drugima, prevashodno načinom na koji se povezuje sa partnerima na domaćem i stranom tržištu, kako razmenjuje informacije i primenjuje nova tehnološka rešenja, obrazujući celine u okviru razvoja, konstantno unapređujući svoj rad. Povezivanje sa partnerima iz Moravsko-Šleske regije, metalskom sektoru u AP Vojvodini bi otvorilo nove mogućnosti i koncepte saradnje u narednom periodu, a kroz razmenu iskustava i radne snage, unapređenje trgovine i poslovnih procesa i poslovanja uopšte.

Predstavnici kompanija iz Češke se danas sastaju sa predstavnicima 23 kompanije iz AP Vojvodine, od kojih su njih 20 članice Vojvodina metal klastera. Susret je predviđen u Privrednoj komori Vojvodine, a u okviru B2B sastanaka. Očekuje se plodonosno umrežavanje privrednika i uspešna saradnja u narednom periodu.

August 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates