Potpredsednik Ivan Đoković: Obnova satnog mehanizma zvonika na Tvrđavi jeste obnova značajnog turističkog lokaliteta

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, sastao se danas sa predstavnicima Rotari kluba iz Novog Sada, koji su sproveli jednogodišnji projekat kompletne tehničke rekonstrukcije i osposobljavanja mehanizma zvonika čuvenog sata na Petrovaradinskoj tvrđavi - jedne od ključnih turističkih lokacija Grada Novog Sada. Cilj samog projekta je vraćanje nekadašnjih funkcija satu, kako bi ponovo njegov zvuk dozivao posetioce.

Predstavnici novosadskog Rotari kluba sa potpredsednikom Đokovićem i saradnicima iz Sekretarijata za privredu i turizam, razgovarali su o obeležavanju okončanja projekta, kada bi svečano bile dodeljene zahvalnice i plakete zaslužnim činiocima i pokroviteljima.

,,Dugujemo Rotari klubu Novog Sada, kao resorni Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, veliku zahvalnost što su sopstvenim sredstvima i sprovođenjem aktivnosti u okviru projekta automatizacije navijanja tri mehanizma zvonika na Petrovaradinskoj tvrđavi, obnovili značajan turistički lokalitet, po kom je Novi Sad prepoznatljiv. Nastojaćemo da pružimo pomoć i podršku u okviru organizacionih aktivnosti, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i javno informisanje i Turističku organizaciju Grada Novog Sada“, rekao je Đoković, naglasivši da je predložen 27. septembar za dan održavanja priredbe, imajući u vidu činjenicu da se taj dan u svetu obeležava kao Svetski dan turizma, što čitavom događaju daje simboličnu notu.

Potpredsednik Đoković je naveo da će u narednom periodu biti upriličen i susret sa Lajošem Lukačijem, čovekom zaslužnim za navijanje i osposobljavanje samog sata, već punih 27 godina.

Članovi Rotari kluba Novi Sad kroz realizaciju humanitarnih projekata, dobrotvornih koncerata i predavanja, kao i vrhunskim profesionalizmom, postavljaju životne standarde sebi i svojim sugrađanima, i predstavljaju značajan činilac života u Gradu.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates