Potpredsednik Ivan Đoković: stručnim konferencijama unaprediti domen kongresnog turizma

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, obratio se učesnicima i predavačima Konferencije posvećene javnim nabavkama u Republici Srbiji, koja je ove godine upriličena na Paliću. Organizator je Institut za ekonomiju i pravo iz Beograda, a koncept ovog savetovanja namenjen je naručiocima i ponuđačima, kao pojedinostima Zakona o javnim nabavkama.

Učesnici ove značajne konferencije su i direktor Uprave za javne nabavke, Predrag Jovanović, direktorka budžetske inspekcije Grada Beograda, Nada Pavlović Smolović, Miloš Knežević sa Instituta za ekonomiju i pravo i drugi relevantni činioci u ovoj delatnosti.

Potpredsednik Đoković je istakao da značaj današnjeg savetovanja počiva na jasnom isticanju i definisanju problema u domenu javnih nabavki, te institucionalnom i organizacionom iznalaženju mera za prevazilaženje istih, kao i na činjenici da su ovakvi susreti promocija kongresnog turizma u zemlji.
,,U okviru nadležnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, značajna je i podrška onih manifestacija koje su u opsegu kongresnog turizma, poput današnje u organizaciji IEP-a, koja okuplja učesnike sa republičkog i pokrajinskog nivoa. Ovo je vid indirektne podrške Sekretarijata, kako bi se unapredio koncept kongresnog turizma u čitavoj AP Vojvodini. Pokrenuće se teme koje se bave problemima u javnim nabavkama, u domenu rekreativnih nastava i školskih izleta, koji opterećuju turizam kako u Republici Srbiji, tako i u Pokrajini. Značajno je ukazati i na naše gledanje na vidove prevazilaženja ovih problema u narednom periodu“, rekao je potpredsednik Đoković.

Govornici sa aspekta struke su učesnicima prestavili prevashodno teme vezane za primenu Zakona o javnim nabavkama, kao i praksu Republičke komisije za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki, potom i stavove i mišljenja Uprave za javne nabavke. Na konferenciji je bilo reči o Odluci Republičke komisije u postupcima javnih nabavki, poput usluga fizičko - tehničkog obezbeđenja, turističkih agencija, kao i hrane i prehrambenih proizvoda i medicinske opreme.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates