Delegacija Sekretarijata za privredu i turizam na 54. Međunarodnom poljoprivrednom i prehrambenom sajmu AGRA 2016 u Gornjoj Radgoni

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i ove godine učestvuje na 54. Međunarodnom poljoprivredno – prehrambenom sajmu, sajmu sa najdužom tradicijom, koji se sredinom avgusta meseca svake godine održava u Gornjoj Radgoni, Republika Slovenija. Na jubilarnom, desetom učešću, raznovrsna ponuda proizvoda sa oznakom kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“, kao i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, obogatili su zajednički izložbeni prostor koji u najboljem svetlu predstavlja ponudu AP Vojvodine. U toku Sajma, upriličeni su susreti sa zvaničnicima iz Republike Slovenije.

Nakon ceremonije otvaranja Sajma, čiji je ovogodišnji počasni partner Mađarska, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, sa delegacijom iz Sekretarijata, održao je niz susreta i sastanaka sa brojnim zvaničnicima. Potpredsednik Đoković je razgovarao sa Nj.E. ambasadorom Republike Srbije u Republici Sloveniji Aleksandrom Radovanovićem, a upriličen je susret sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i prehrane pri Vladi Republike Slovenije, Dejanom Židanom. Izložbeni prostor Sekretarijata, na kom svoje proizvode predstavlja 26 izlagača iz Pokrajine, posetili su i predsednik uprave Pomurskog sajma, Janez Erjavec, i predsednik Vlade Republike Slovenije, Miro Cerar, prilikom posete Sajmu.

Potpredsednik Đoković je istakao da je potrebno produbljivati prijateljske i poslovne odnose dveju regija i zemalja, pogotovo u okviru oblasti koje spajaju, poput privrede, poljoprivrede i turizma, dodavši da je poljoprivredno-prehrambeni Sajam u Gornjoj Radgoni izuzetno značajan, pogotovo sa aspekta sticanja novih iskustava i praćenja trendova.

Tradicionalno obeležavanje ,,Dana Vojvodine“ biće upriličeno u ponedeljak, 22. avgusta 2016. godine uz konferenciju za medije na štandu Sekretarijata, u prisustvu brojnih zvanica i posetilaca. Toga dana, predstaviće se i učesnici značajnog turističko-privrednog projekta pod nazivom ,,Bogatstvo različitosti“, koje na jedinstven način oslikava multikulturološko znamenje vojvođanskih sela, multikonfesionalnost i multietničnost. Na taj način se kreira specifičan turistički proizvod prepoznatljiv na svetskom turističkom tržištu.

Ivan Đoković je prilikom radne posete Sloveniji obišao i Biciklistički kamp upotpunjen žičarom u Pohorju, čije su struktura i funkcionalnost primer dobre prakse koji može poslužiti kao inspiracija za buduće turističke projekte i podsticajne programe, čime se znatno obogaćuje ponuda Pokrajine. Pored toga, predviđena je i poseta Hipodroma Ljutomer, gde Kasački klub iz ovog mesta priređuje konjičku manifestaciju Kasački derbi, koji jeste još jedan u nizu primera dobre prakse, a uoči predstojećeg 7. Međunarodnog sajma konjarstva i sersana na Novosadskom sajmu, koji se održava krajem septembra.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates