Konferencija za medije uoči 11. po redu manifestacije "Gospojina 2016" u Novom Bečeju

U prostorijama Info-centra Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“, održana je konferencija za medije posvećena tradicionalnoj manifestaciji Velikogospojinski dani - "Gospojina 2016", koja se održava u Novom Bečeju. Organizatori pres konferencije su opština Novi Bečej i Organizacioni odbor ove tradicionalne manifestacije. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, obraćajući se prisutnima, istakao je značaj regionalnih manifestacija i njihov udeo u turističkoj privredi Pokrajine.

Potpredsednik Đoković je naglasio da su Pokrajinska vlada i resorni pokrajinski sekretarijat prepoznali ovu manifestaciju kao jednu do najznačajnijih u Vojvodini.

„Reč je o manifestaciji sa višegodišnjom tradicijom koja okupi oko 200 hiljada posetilaca, mahom porodica. Raznovrsni sadržaji koji se odvijaju tokom manifestacije, poput takmičenja tamburaša, revije paradnih zaprega, kulturno-umetničkih sadržaja i gastronomske ponude, na najbolji mogući način opisuju našu pokrajinu“, rekao je potpredsednik Đoković i dodao da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u skladu sa mogućnostima, i ubuduće podržavati ovu manifestaciju.

Učesnici konferencije su i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, zamenik predsednika opštine Novi Bečej Branko Svilengaćin, i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije, Novica Blažin.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, istakla je da su Velikogospojinski dani prepoznati kao brend u AP Vojvodini, te da je reč o manifestaciji koja je od izuzetnog značaja kako za lokalnu zajednicu, tako i za okrug.

Tradicionalna manifestacija Velikogospojinski dani - "Gospojina 2016" i ove godine se održava u Novom Bečeju, u periodu od 26. do 28. avgusta, sa raznovrsnim programom, poput Poljofesta, Gospojinskog kotlića, etnobazara, takmičenja tamburaša i revije paradnih zaprega. Kao jedna od najvećih manifestacija u regionu, koja u Novi Bečej privuče više od 200.000 posetilaca svake godine, Gospojina tradicionalno pruža bogat program namenjen svim uzrastima.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates