Bliža saradnja Pokrajinske vlade i PKS

Igor Mirović objasnio je da je cilj nove politike Pokrajinske vlade okupljanje oko projekata koji mogu da doprinesu ubrzanom ekonomskom razvoju pokrajine i čitave zemlje.

„Za nas je posebno važno da informacije koje ima PKS o interesovanju pojedinih investitora podeli sa nama, da u novom poslovnom modelu pokrajinske administracije budemo spremni da investitoru pružimo garancije, podsticaje i da buduća ulaganja u Vojvodini budu rezultat zajedničkog rada lokalnih samouprava, Pokrajine, Vlade Srbije i komorskog sistema“, rekao je Mirović.

Marko Čadež, zadovoljan je nastojanjem pokrajinske administracije da bude efikasan servis, a ne prepreka, privrednom razvoju Vojvodine. Predsednik PKS ističe da su na sastanku razmotrena konkretna pitanja.

„Razgovarali smo o svemu što može da se promeni, a što je u nadležnosti pokrajinske administracije, kako bismo zajedno rešavali probleme i tražili sistemska rešenja. Cilj je da učinimo lokalnu administraciju efikasnijom i da je prilagodimo savremenim potrebama privrede“, rekao je Čadež.

Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade zadužen za resor privrede i turizma ocenio je da će efikasnija razmena informacija između svih aktera u privredi omogućiti donošenje adekvatnih mera za podsticaj svih privrednih grana u Vojvodini, kao i da će omogućiti privrednicima da lakše obezbede sredstva neophodna za unapređenje poslovanja.

Na sastanku je dogovoreno da se stručni timovi Pokrajinske vlade i PKS sastaju jednom nedeljno, kako bi bili analizirani rezultati i unapređeni podsticaji za privrednike.

June 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates