Turistički potencijal Vojvodine premijerno predstavljen u Temišvaru

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, učestvovao je danas, u Temišvaru, na manifestaciji „Dani Vojvodine u Temišvaru“, na kojoj je predstavljena turistička ponuda Vojvodine. „Dane Vojvodine u Temišvaru“, koji se prvi put održavaju u ovom gradu u susednoj Rumuniji, organizovala je Turistička organizacija Vojvodine.

„Vojvodina i te kako ima šta da ponudi turistima iz Rumunije, ali i turistima iz drugih zemalja. Zbog toga je jedan od strateških pravaca delovanja nove Pokrajinske vlade usmeren upravo i na razvoj turizma“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković i dodao da je u prvih šest meseci zabeležen porast broja turista iz Rumunije u Srbiju za 13 odsto, odnosno u AP Vojvodinu za 17 odsto.

„Kako bi još više turista iz Rumunije za svoju turističku destinaciju odabralo baš Vojvodinu, danas su, pored opština koje se graniče za Rumunijom, predstavljeni i potencijali opština koje do sada nisu bile toliko blizu rumunskim turistima. Sigurno je da ima neistraženih delova Vojvodine nepoznatih rumunskoj populaciji poput naših salaša, čardi i drugih mesta“, rekao je Ivan Đoković.

Potpredsednik Đoković je dodao i da, iako je od 2014. godine zbog ekonomske krize zabeležen pad u spoljno-trgovinskoj razmeni, Srbija i AP Vojvodina imaju tradicionalnu dobru saradnju sa Rumunijom u oblasti privrede i turizma, kao i u oblasti prekogranične saradnje. Tu činjenicu potkrepnjuje podatak da su Srbija i Rumunije realizovale zajedničke projekte u okviru IPA prekograničnog programa, u vrednosti od 9 miliona evra. Pored toga, na teritoriji Vojvodine posluje 6 rumunskih kompanija koje zapošljavaju oko 450 ljudi.

Potencijalnim turistima iz Rumunije zato su svoju ponudu predstavile organizacije iz deset vojvođanskih gradova i opština: Vršac, Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Kovin, Novi Bečej, Temerin, Žabalj, Šid, Bela Crkva, kao i predstavnici Privredne komore Vojvodine.

Otvaranju manifestacije „Dani Vojvodine u Temišvaru“ prisustvovali su i generalni konzul Srbije u Temišvaru Lazar Manojlović, predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjen Krstić i direktori turističkih organizacija Vojvodine i Novog Sad Nataša Pavlović i Branislav Knežević.

Manifestacija je organizovana uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

June 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates