Ivan Đoković o značaju preduzetničkih i turističkih potencijala na III međunarodnoj konferenciji kreativnih industrija

 
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, svečano je otvorio treću po redu Međunarodnu konferenciju kreativnih industrija ,,Creative Summer Session“ u Novom Sadu. Današnja konferencija, koja je okupila brojne stručnjake iz oblasti visokog obrazovanja, privrede i preduzetništva, kao i same preduzetnike i predstavnike evropskih institucija, posvećena je kreativnom preduzetništvu i industriji, te mogućnostima njihovog povezivanja sa savremenim tehnologijama i informaciono-komunikacionim sektorom.

potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković

,,S obzirom na prisustvo recesije u privredi u našoj zemlji, a u skladu sa restriktivnom politikom trošenja sredstava, onaj domen privrede koji može da oplemeni i adaptira industrijsku proizvodnju i usmeri je ka tržištima Evropske unije, jeste kreativna industrija“, istakao je Ivan Đoković, osvrćući se na činjenicu da je ova privredna grana od velikog značaja za razvoj privrede i unapređenje konkurentnosti: ,,Kreativna industrija je spona koja uklanja i premošćava barijere koje su postavile granice između Evropske unije i naše zemlje. Pored individualne kreativnosti, i podizanja opšteg kulturnog standarda u društvu, ovaj vid industrije stvara novu dodatnu vrednost, podstiče izvoz i zapošljavanje, koji predstavljaju tri stuba prioriteta nove Pokrajinske vlade“, rekao je potpredsednik Đoković.

Po njegovim rečima, jedan od stubova ekspanzivne privredne i ekonomske politike Pokrajinske vlade je i turizam. ,,Pokrajinska vlada uviđa značaj turizma kao privredne grane, kao i neiskorišćenost potencijala turističkih lokaliteta u Pokrajini. U narednom periodu aktivnosti Sekretarijata za privredu i turizam će biti usmerene ka strateškom pozicioniranju turizma u Vojvodini, tačnije na izgradnji pravno-institucionalnog strateškog okvira, te implementaciji mera na terenu, a u saradnji sa republičkim organima i međunarodnim faktorima“.

Učesnici i predavači su dali svojevrstan doprinos razradi tema konferencije, počev od svakodnevnih, pa sve do strateških i infrastrukturnih tema u oblasti privrede, poput izazova u implementaciji i usvajanju koncepta ,,pametan grad“ (eng. smart city) u Republici Srbiji, primene iskustava i primera dobre prakse zemalja iz regiona, uloge klasterizacije, kao i javno-privatnog partnerstva u strateškom planiranju i jačanju konkurencije u preduzetništvu.

May 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates