Dr Mirjana Kranjac u poseti informatičkoj kompaniji ,,Greensoft''

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova dr Mirjana Kranjac, u prisustvu grupe studenata sa Departmana za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, posetila je informatičku kopmaniju ,,Greensoft“ koja je deo Telegroup-e. Ova kompanija je jedna od onih koje čine „silikonsku dolinu“ u Novom Sadu. Studentima je ovom prilikom predstavljen rad Greensofta u oblasti „precizne poljoprivrede“ i primene geografskih informacionih sistema - GIS - u ovoj oblasti. Današnja poseta je jedna u nizu koja pokazuje koliko je važna podrška Sekretarijata u povezivanju nauke i obrazovanja sa privredom.

Jedan od vlasnika ove start up kompanije koja spada u najbrže rastuće u Jugositočnoj Evropi, Zvezdan Žarić, prikazao je projekte koje realizuje ,,Greensoft“ u zemljama širom sveta. Kompanija stalno povećava broj zaposlenih koje regrutuje među najtalentovanijim studentima sa Univerziteta u Novom Sadu, tačnije Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno-matematičkog fakulteta i Poljoprivrednog fakulteta, obezbeđujući posao za najbolje, nakon obuke i probnog perioda rada od 6 meseci.

Kompanija ,,Greensoft“ ima stalnu saradnju i podržava rad istraživačke stanice u Petnici. U kompaniji je naglašeno da je neophodno stalno učenje i posedovanje najviših kompetencija da bi se radilo u okviru brzorastuće delatnosti koja iziskuje izrazitu inovativnost, smela i vizionarska rešenja i energiju.

Studentima su se u toku razgovora pridružili i predstavili im svoje aktivnosti sa dronovima mladi saradnici kompanije ,,Greensoft“.

May 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates