Održana Međunarodna konferencija – „Društveno-ekonomski razvoj Srbije sa akcentom na Novi Sad i Vojvodinu“

Novi Sad, 19. april 2016. - Polazeći od aktuelne političke situacije u zemlji i svetu, potrebe za uključivanjem u savremene integracije kao i neophodnosti za istraživanjem svih oblasti javnog života zemlje, „Centar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti – CESNA B“ sa sedištem u Beogradu organizovao je međunarodnu konferenciju „Društveno-ekonomski razvoj Srbije sa akcentom na Novi Sad i Vojvodinu”. Konferencija se održavala 15. i 16. aprila u hotelu ,,Norcev” na Iriškom vencu.

Na konferenciji je svoj rad na temu ,,Zapošljavanje Vojvodini” izložila pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, dr Mirjana Kranjac.  Ona je ovom prilikom iznela podatke o izdvojenim finansijskim sredstvima za samozapošljavanja, nova zapošljavanja u postojećim kompanijama, stručnu praksu i javne radove. Dr Kranjac je istakla važnost dodeljenih sredstva nezaposlenima, ali i potrebu da se uvede mentorski sistem kako bi se pratile potrebe poslodavaca i zaposlenih. Ovo se najviše odnosi na samozapošljavanje kojim se stvaraju nova mala i srednja preduzeća kojima treba obezbediti održivost.

Menadžer Klastera transporta i logistike Vojvodine, mr Milan Vučinić, govorio je o mogućnostima i potencijalu logistike u Vojvodini sa osvrtom na urađena planska dokumenta. Ukazao je na neiskorišćenost vodnog transporta i potrebu da se smanje transportni troškovi, jer za to postoje značajne mogućnosti. Mr Vučinić je predstavio i stalnu podršku koji Pokrajinska Vlada pruža Klasteru za realizaciju projekata koji imaju za cilj da promovišu intermodalni transport i uvedu ekološki prepoznate održive sisteme prenosa.  

March 2022
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates