Vojvođanski privrednici i ove godine nastupali u Poreču

Novi Sad, 29. februar 2016. – Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, nastupio je i ove godine na 31. Međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam «PROMOHOTEL POREČ 2016», koji se i ove godine održava u Poreču krajem februara.  Nastup na ovom sajmu realizuovan je u skladu sa Protokolom o saradnji AP Vojvodine i Istre iz 2006. godine. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, sa saradnicima iz Sekretarijata, razgovarao je sa istarskim zvaničnicima, predstavnicima privrede, kao i predsedncicima privrednih komora Istarske županije.

Na zajedničkom štandu predstavilo se 14 izlagača iz Vojvodine i to kompanije čiji su proizvodi nosioci znaka ,,Najbolje iz Vojvodine“ zainteresovani za dobijanje znaka, potom proizvodi sa geografskim poreklom, izvoznici i potencijalni izvoznici iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, udruženja čiji su proizvodi nagrađivani na sajmovima, kao i Turistička organizacija Vojvodine.

Krajem prošle nedelje obeležen je i poseban dan na štandu Vojvodine, obeležavan kao ,,Dan Vojvodine“, kada je javnosti predstavljen projekat ,,Bogatstvo različitosti“, a posetiocima i medijima je predstavljena muzička, folklorna i gastronomska raznovrsnost pokrajine.

Istog dana, održana je  Konferencija za medije na kojoj je domaćin, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, razgovarao sa predstavnicima medija i predstavio značaj i pojedinosti pomenutog projekta, kao i politike Sekretarijata u pogledu sajamskih manifestacija i privrednih kretanja u oblasti turizma kao rastuće privredne grane u Srbiji.

Na konferenciji su učestvovali i zamenica gradonačelnika Nadja Štifanić Dobrilović, načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić i direktor Županijske komore Pula Damir Sirotić. Upriličen je i zvaničan susret predstavnika AP Vojvodine sa gradonačelnikom grada Poreča Edijem Štifanićem.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates