Miroslav Vasin najavio konkurs od 75 miliona dinara za podsticaj preduzetništa u Vojvodini

Novi Sad, 22. februar 2016. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin predstavio je javnosti novi konkurs Sekretarijata, za podsticaj preduzetništva u Vojvodini. Radi se o bespovratnim sredstvima u iznosu od 75 miliona dinara, koja će biti dodeljena preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima za subvencionisanje troškova nabavke mašina i opreme za obavljanje njihove delatnosti.

„Ovaj konkurs predstavlja najkonkretniju moguću pomoć preduzetnicima, mikro o malim preduzećima na teritoriji Vojvodine“, rekao je Vasin i podsetio da je ove godine raspisan treći put, ali da su sredstva, shodno restrikcijama pokrajinskog budžeta, manja u odnosu na prošlu godinu. Potpredsednik Vasin je izjavio da je siguran da će i ove godine, kao i prethodnih, interesovanje biti veliko.

„Pokušaćemo da po dobroj i oprobanoj praksi pomognemo preduzetnicima i malim preduzećima da nabave opremu za svoje poslovanje“, rekao je Miroslav Vasin i naveo uslove za dobijanje ovih para.

Sredstva se odobravaju u visini od najmanje 500.000 dinara do najviše dva miliona dinara i moći će da ih dobije samo onaj preduzetnik ili malo pravno lice koje priloži garanciju banke u vrednosti iznosa subvencije.

Prednosti prilikom odlučivanja imaju učesnici konkursa koji obavljaju proizvodnu delatnost, kojima su osnivači žene ili su u većinskom vlasništvu žena i koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom.

Vasin je naveo da se ova subvencija ne može dobiti za klima uređaje, ventilatore, alarmne sisteme, instalacije, nameštaj, rasvetu, svetleću reklamu i druge table, za računarsku ili softversku opremu, osim profesionalnih softverskih alata, prezentacionu elektronsku, pirotehničku, audiovizuelnu i sličnu opremu, zatim za inventar, potrošni materijal, za poljoprivredne i priključne mašine, kao ni za putnička i dostavna vozila.

Konkurs je raspisan danas i trajaće do 4. marta.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates