Željko Dvožak na obeležavanju dekade susreta osoba sa dijabetesom u Sremskim Karlovcima

Sremski Karlovci, 25. septembar 2015. - Danas su u Sremskim Karlovcima održani tradicionalni Susreti osoba sa dijabetesom Vojvodine i Srbije ,,Vuk Vrhovac“. Desetim jubilarnim susretima prisustvovao je pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Željko Dvožak koji se obratio prisutnima rekavši da je Pokrajinska vlada kroz svoje programe podržavala organizacije koje delaju u okviru oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i prevencije bolesti, te da će nastaviti i u budućnosti sa podrškom tih projekata i manifestacija.

,,Pokrajinska vlada podržava sve one organizacije koje se bave prevencijom bolesti, poput dijabetesa, zdravstvenom zaštitom, kao i pružanjem pomoći obolelim osobama i osobama koje zahtevaju negu. Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo su putem svojih projekata i programa u značajnoj meri pomogli ovim organizacijama i udruženjima čiji je primarni zadatak da se bave preventivom bolesti i pomaganjem pacijentima. Pružanjem podrške njihovim opštim aktivnostima u pojedinim lokalnim samoupravama, potpomognuta je sfera preduzetništva, tačnije prodavnice zdrave hrane. Pokrajinska vlada će tu praksu nastaviti i u budućem radu“, istakao je resorni pomoćnik za oblast privrede.


Ovogodišnje Susrete organizuje Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Opštine Sremski Karlovci u saradnji sa Savezom društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti i Savezom društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti.


Učesnici Susreta će imati priliku da posete znamenitosti Sremskih Karlovaca, kao i Petrovaradinsku tvrđavu.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates