Od proizvodnje do plasmana: Obuke za razvoj ,,start up“ kompanija u oblasti organske poljoprivrede

Novi Sad, 22. septembar 2015. - Dvonedeljna serija obuka za razvoj ,,start up“ kompanija u oblasti usluga u organskoj poljoprivredi zvanično je danas počela danas u prostorijama Pokrajinske vlade, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a u organizaciji Zelene mreže Vojvodine i vladine organizacije iz Nemačke GIZ. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Miroslav Vasin, obratio se mladim polaznicima iz sveta preduzetništva i ugostiteljstva rečima da je sama Vojvodina velika fabrika organske hrane, u kojoj ima mesta za sve one mlade preduzetnike koji bi sticanjem adekvatnih veština i znanja u pogledu marketinga i plasmana proizvoda popunili evidentne niše na domaćem tržištu.


Ciljna grupa ovih predstavalja nisu primarni proizvođači, već svi oni koji imaju želju i ideje da se bave preduzetništvom u okviru uslužnih delatnosti u sektoru organske poljoprivrede. Marketinške, preduzetničke i strateške veštine, u kombinaciji sa stečenim znanjem o konkurentnosti, pozicioniranju poslovanja i predstavljanju istog na društvenim mrežama, ka i sopstvenom kreativnošću polaznika, mogu umnogome doprineti kvalitetnijem plasmanu organskih proizvoda na domaće i inostrano tržište.


,,Pokrajinska vlada već dugi niz godina podržava ideju da Vojvodina postane fabrika za proizvodnju organske hrane, jer ovakav proizvod ima svoje mesto na tržištu i kvalitet. Cilj je da se podstakne ideja o uzgoju zdrave, organske hrane, u okviru koje je sproveden niz obuka koje su koristile samim proizvođačima u Vojvodini, prevashodno vlasnicima malih parcela. Nakon procesa prečišćavanja zemljišta i proizvodnje, nastupa važna etapa, osvajanje tržišta. U čitavom proizvodno-marketinškom lancu morate imati obučena, stručna lica. Od neprocenjive je vrednosti sposobnost da se ovlada tržištem, kako domaćim, tako i inostranim, jer je organska hrana izvozna šansa čitave Srbije“, istakao je Vasin.


Obuke vodi Zelena mreža Vojvodine, na čelu sa Oliverom Radovanović, sa svojim stručnim predavačima, koji će u naredne dve nedelje upoznati polaznike sa osnovnim zakonima koji važe u sektoru organske proizvodnje. Cilj obuka je kreiranje sektora usluga u organskoj poljoprivredi i popunjavanje praznog prostora u ovoj oblasti koji je evidentan na domaćem tržištu između proizvođača i kupaca organskih proizvoda.

Pokrovitelj obuka je vladina organizacija iz Nemačke za međunarodnu saradnju GIZ, a sama predavanja se održavaju od 22. do 24. septembra 2015. godine, u plavom salonu, od 9 do 16 časova.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates