Vojvođanska privreda u najboljem svetlu na Međunarodnom sajmu privrede u Celju

Novi Sad, 9. septembar 2015. – U okviru Međunarodnog sajma privrede u Celju, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, ove godine se predstavlja objedinjenim nastupom 28 koizlagača iz AP Vojvodine, najšireg spektra delatnosti, počev od poljoprivrede i prehrambene industrije, preko industrije građevinskog materijala, drvne, metalske i hemijske industrije, proizvodnje sapuna, proizvoda od gume, proizvoda za sanitarije, plastičarske proizvodnje, proizvodnje obuće i vreća. Ovo je deseti jubilarni nastup vojvođanske privrede na Celjskom sajmu, a karakteriše ga masovnost kao i ranijih godina, na kome je do sada, uz podršku Sekretarijata, svoje proizvode izlagalo preko 230 kompanija.

Kao i prethodnih godina, izlagače u Celju i ove godine očekuje intenzivna poslovna aktivnost na štandu Vojvodine. Zaključenje novih ugovora predstavlja krunu poslovne politike i saradnje preduzetnika, što predstavlja i krajnji cilj izlaganja na ovogodišnjem Celjskom sajmu, koji se održava od 8. do 13. septembra 2015. godine.  

Privlačnost slovenačkog tržišta za proizvođače iz Srbije, uspostavljanje poslovne saradnje na višem nivou kroz ulaganja srpke privrede na slovenačko tržište i slovenačkih investitora u Vojvodinu, osnovni su pokretački faktori i motivacija domaćim preduzetnicima. Podaci o robnoj razmeni Vojvodine sa Slovenijom, čak i u godinama kada su posledice svetske ekonomske krize još uvek evidentne, daju osnova za ovakav optimizam.

Nakon otvaranja Sajma, predsednik Vlade Republike Slovenije Miroslav Cerar, posetio je štand AP Vojvodine, te razgovarao sa izlagačima iz pokrajine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin prisustvovaće tradicionalnom obeležavanju dana Vojvodine, u petak, 11. septembra 2015. godine, koji će biti organizovan na štandu Sekretarijata, a u prisustvu brojnih domaćih i inostranih preduzetnika, predstavnika privrednih komora, organizacija i institucija.  

 

 

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates