Sekretar Ivanišević učesnik na sajamskoj manifestaciji ,,Dani električnih vozila – Electric Vehicle Days“: nova vozila za novo doba u saobraćaju

  

Novi Sad, 9. septembar 2021. – U Kongresnom centru Master, otvorena je dvodnevna stručna sajamska manifestacija posvećena elektromobilnosti i pripadajućoj infrastrukturi, koja je sve zastupljenija na svetskom tržištu automobila na električni pogon.

,,Electric Vehicle - EV days” je manifestacija posvećena elektromobilnosti kao novom globalnom tehnološkom rešenju transporta ljudi i robe sa ciljem otvaranja što više tema koje će umnogome uticati na razvoj i primenu elektromobilnosti u našoj zemlji.

Organizatrori događaja su kompanija ,,Ninamedia“ i Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa Radio-televizijom Srbije, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, prepoznao je podržao napore Novosadskog sajma da se vrati ,,utabanim“ tokovima manifestacionih aktivnosti, podržavši predstojeći sajam. Tim povodom je pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, istakao značaj saradnje sa Novosadskim sajmom u pružanju podrške privrednim subjektima sa novim idejama i naprednim tehnologijama.

,,Ova izložba je za nas važna, jer svakog dana kada ne idemo napred – stagniramo. Ići u korak sa modernim, tehnološkim dostignućima, prikazati nova dostignuća u auto industriji jeste važan segment, posebno kada pogledamo koliko ukupno donosi prihoda na teritoriji cele Republike Srbije. Govorimo o koraku u budućnost“, rekao je Ivanišević.

Sekretar je podsetio da je u Sekretarijatu za privredu preko 300 miliona dinara sredstava dodeljeno u prvoj polovini godine, u oblastima privrede i turizma, sa ciljem da se utvrdi ko od korisnika može da se poveže sa proizvođačima, u koje spada i oblast autoindustrije, kao i novih tehnologija.

U okviru tematskih celina ovogodišnjeg sajma električnih automobila koji se prvi put održava u Novom Sadu, paneli su posvećeni električnim i hibridnim vozilima, razvoju infrastrukture za punjenje tih vozila, dok je treći aspekt posvećen izvoru električne energije za punjenje, proizvodnju baterija, softvera, kao i samu bezbednost ovakvih vozila i učešće u obavljanju saobraćajne delatnosti na nekom području.

Sekretar Ivanišević je učestvovao u okviru prvog panela na stručnoj konferenciji. Panel je posvećen visokim tehnologijama, potražnji, te aktuelnim propisima i vladinim politikama u domenu IT tehnologija.

,,Mi danas pričamo sa budućnošću, a to su naši studenti. Nije postojala dilema da li će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam da podrži ovu manifestaciju. Sve manifestacije koje podržavaju budućnost i razvoj biti podržane od strane Sekretarijata. U procesu pridruživanja EU mi pratimo evropsku politiku kao i poglavlja koja jesu vezana za zaštitu životne sredine", rekao je Ivanišević, uz komentar da se zahtevi i potrebe tržišta menjaju, pa tako je i najveća potražnja privrede na teritoriji AP Vojvodine upravo bila za nabavkom savremenih mašina i opreme što jasno pokazuje održanost privrede u kovid pandemiji i jasno opredeljenje za dalji napredak.

Ovaj jedinstven događaj jeste interaktivno iskustvo koje će okupiti sve vodeće kompanije iz automobilske industrije, proizvođače komponenti, proizvođače automobilskih delova i dizajnere softvera, kompanije koje proizvode punjače i pomoćnu infrastrukturu za električna i hibridna vozila.

Izložbeni prostor omogućava posetiocima da testiraju električna vozila, punjače i nauče o komponentama električnih vozila.

Sajam električnih vozila se održava na Novosadskom sajmu 9. i 10. septembra 2021. godine, ulaz je slobodan, uz poštovanje svih mera propisanih protokolom o bezbednim događajima.

October 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates