Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržao ovogodišnji Sajam električnih vozila

Novi Sad, 24. avgust 2021. – U Svečanom salonu Novosadskog sajma, danas je održano medijsko obraćanje ključnih aktera u organizaciji specifičnog događaja koji će ovog septembra upotpuniti manifestacione aktivnosti na Novosadskom sajmu. Naime, u prvoj polovini septembra meseca, na Sajmu će se održati manifestacija ,,Electric Vehicle Days - EV days”, odnosno sajam i stručna konferencija posvećeni elektromobilnosti kao novom globalnom tehnološkom rešenju transporta ljudi i robe.

Ovaj događaj koji će biti održan u Kongresnom centru Master 9. i 10. septembra 2021. godine, organizuju kompanija Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma. 

U okviru tematskih celina ovogodišnjeg sajma električnih automobila koji se prvi put održava u Novom Sadu, paneli će biti posvećeni električnim i hibridnim vozilima, razvoju infrastrukture za punjenje tih vozila, dok je treći aspekt posvećen izvoru električne energije za punjenje, proizvodnju baterija, softvera, kao i samu bezbednost ovakvih vozila i učešće u obavljanju saobraćajne delatnosti na nekom području.

Cilj sajma je otvaranje što više tema koje će umnogome uticati na razvoj i primenu elektromobilnosti u našoj zemlji.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, prepoznao je podržao napore Novosadskog sajma da se vrati ,,utabanim“ tokovima manifestacionih aktivnosti, podržavši predstojeći sajam. Tim povodom je pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, istakao značaj saradnje sa Novosadskim sajmom u pružanju podrške privrednim subjektima sa novim idejama i naprednim tehnologijama.

,,Ova izložba je za nas važna , jer svakog dana kada ne idemo napred – stagniramo. Ići u korak sa modernim, tehnološkim dostignućima, prikazati nova dostignuća u autoindustriji jeste važan segment, posebno kada pogledamo koliko ukupno donosi prihoda na teritoriji cele Republike Srbije. Govorimo o koraku u budućnost. Pokrajinski sekretarijat će uvek podržavati ovakve manifestacije, i ideja jeste da zajednički ispratimo čitav događaj kako bismo povezali subjekte koji su korisnici sredstava po našim konkursima“, rekao je Ivanišević.

On je podsetio da je preko 300 miliona dinara sredstava dodeljeno u prvoj polovini godine, u oblastima privrede i turizma, sa ciljem da se utvrdi ko od korisnika može da se poveže sa proizvođačima, u koje spada i oblast autoindustrije, kao i novih tehnologija. 

Zahvaljujući saradnji sa Sekretarijatom, studentima je omogućen besplatan ulaz na ovaj sajam.

Generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, istakao je da Novosadski sajam ima neophodnu saglasnost Kriznog štaba za održavanje manifestacija uz poštovanje svih aktuelnih mera, koje su posebno usvojene za održavanje manifestacija, a u vidu protokola o bezbednim događajima. On je rekao da je saradnja između Sekretarijata za privredu i Novosadskog sajma na visokom nivou, podsetivši na sporazum o saradnji koji su obe strane potpisale u martu mesecu tekuće godine, pokrenuvši novi koncept saradnje na zajedničkim projektima.

,,To je bio momenat kada je Sekretarijat prepoznao da Novosadski sajam može da bude kvalitetan komunikacijski kanal. Nakon protokola, u aprilu je održan Sajam preduzetništva na digitalnoj platformi Sajma, na zajedničkom prostoru namenjenom mikro, malim i srednjim preduzećima, kako bim pre svega sačuvali svoje klijente, ali i da nađu nova tržišta. Treći događaj koji realizujemo zajedno jeste EV Days i nadamo se da će se saradnja nastaviti i naredne godine“, rekao je Cvetković.

Direktor Cvetković je najavio i održavanje Poljoprivrednog sajma, Sajma lova i ribolova, kao i Sajma ekologije, čije će održavanje početi samo nekoliko dana nakon sajamske manifestacije posvećene električnim automobilima. 

U izložbeni prostor Novosadskog sajma moći će da se uđe uz kupljenu kartu, uz potvrdu o vakcinaciji, dok će brzi test antigena biti besplatan za sve posetioce i izlagače.

Učesnici današnje konferencije bili su Sanja Miković iz kompanije Ninamedia, direktor ,,EV days” i prof. dr Boris Dumnić sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

October 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates