Konkurs za dodelu oznake kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“ nakon šest godina pauze

Novi Sad, 4. jun 2021. – Danas je u svečanoj sali Matice srpske, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, na konferenciji za medije, govorio o pojedinostima novog javnog konkursa za dodelu oznake kvaliteta proizvoda i usluga ,,Najbolje iz Vojvodine“. Ovaj konkurs će biti raspisan 5. juna 2021. godine i biće otvoren mesec dana.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ponovo je, nakon šest godina, uspostavio oznaku kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“, koja ne samo da govori o kvalitetu proizvoda nego gde je i kako nastao, te time promoviše regiju. Do sada je ta oznaka dodeljivana prehrambenim, industrijskim i zanatskim proizvodima, međutim, novom odlukom iznaka se može dodeliti i za turističke usluge, destinacije i za tradicionalne manifestacije na teritoriji AP Vojvodine.

Sekretar Ivanišević je istakao da je veoma važno da znamo odakle proizvod dolazi, kao i o kvalitetu usluge koja se pruža u sferi turizma i ugostiteljstva, te da je nosilac znaka ispunio veoma stroge standarde.

,,Posle šest godina vraćamo ovu oznaku, sa idejom da pričamo o onima koji su bolji, koji ispinjavaju striktne uslove, da ističemo proizvode koji potiču sa teritorije Vojvodine, one koji organizuju manifestacije koje su drugačije i o onima koji pružaju odlične turističke i ugostiteljske usluge. Svako ko ponese ovaj znak bi trebalo da bude ponosan na činjenicu da mu je dodeljen. Kontrola će biti stalna i na godišnjem nivou. Znak se dodeljuje na tri godine, sa mogućnošću produžetka roka za korišćenje, jer nećemo dozvoliti devalvaciju ove značajne oznake“, rekao je Ivanišević, dodavši da će se razgovarati i sa velikim trgovinskim lancima, kako bi se za ove proizvode, nosioce oznake, opredelilo i posebno mesto unutar prodajnog prostora, upravo da bi kupci znali koji su to proizvodi ispunili najstrože kriterijume i da ih mogu konzumirati pouzdano.

Pravo učešća na Konkursu imaju pravna lica, preduzetnici, fizička lica ili drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, odnosno organizatori programa i manifestacija, koji imaju sedište na teritoriji AP Vojvodine.

Novina su i manifestacije, pri čemu organizatori mogu konkurisati za manifestaciju koja se izdvaja po načinu održavanja, korišćenju resursa, originalnosti, ciljevima, kao i prema rezultatima u oblastima delovanja, te prema načinu na koji manifestacija zastupa određenu mikrolokaciju ili regiju, njenu autentičnost i svojstvenost.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam će konkurs sprovoditi sa preduzećem za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe i usluga ,,Jugoinspekt - Novi Sad" d.o.o., koje će vršiti prijem prijava i proveravati ispunjenost uslova, kao i sa Turističkom organizacijom Vojvodine, u domenu turizma, ugostiteljstva i manifestacionog turizma.

Učesnici konferencije bili su i generalni sekretar Matice srpske, Milan Micić, i v.d. direktora ,,Jugoinspekt-Novi Sad“ doo, Nada Panić, v.d. podsekretara Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Slavoljub Arsenijević, v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara, Milan Jarić, sa saradnicima.

November 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates