,,Najbolje iz Vojvodine“: potpisani protokoli o načinu dodele i korišćenja znaka sa Turističkom organizacijom Vojvodine i Jugoinspektom

 

Novi Sad, 1. jun 2021. – Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ponovo je, nakon šest godina, uspostavio oznaku kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“. Tim povodom je pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, potpisao protokole koji definišu način dodele i korišćenje ove oznake sa Turističkom organizacijom Vojvodine i preduzećem za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe i usluga ,,Jugoinspekt - Novi Sad" d.o.o.

Sekretar Ivanišević je podsetio da je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, uz podršku Pokrajinske vlade, ponovo uspostavio oznaku kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“, te će nastaviti da dodeljuje ovo izuzetno važno priznanje.

,,Smatram da je svakako važno da znamo odakle proizvod dolazi, kao i o kvalitetu usluge koja se pruža u sferi turizma i ugostiteljstva, te da je nosilac znaka ispunio veoma stroge standarde. Kada govorimo o standardima i kriterijumima, ne govorimo samo u oblasti proizvodnje, nego u i o odnosu prema radnicima, a govorimo i o izvoznom programu. Potrebno je da javnost bude što bolje informisana i da se podigne svest o ovoj oznaci kvaliteta“, rekao je Ivanišević, dodavši da će se razgovarati i sa velikim trgovinskim lancima, upravo da bi kupci znali koji su to proizvodi ispunili najstrože kriterijume i da ih mogu konzumirati pouzdano, bez bojazni.

On je istakao i da se pored privrede, proizvodnje, industrije i zanatstva, uvode i kategorije građevinarstva, kao i usluge u turizmu kako bi oznaka dobila što širu primenu.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, prema odredbama protokola, između ostalog, raspisuje konkurs za sticanje prava korišćenja znaka „Najbolje iz Vojvodine“, bira Kontrolno telo i obrazuje Savet za utvrđivanje ispunjenosti uslova.

Jugoinspekt, kao kontrolno telo, vrši prijem prijava sa pratećom dokumentacijom, proverava ispunjenost uslova, vrši kontrolu usaglašenosti posebnih svojstava proizvoda i usluga sa podacima sadržanim u predmetu prijave i izrađuje elaborat o tome.

Sa druge strane, Turistička organizacija Vojvodine, dostavlja predlog kandidata Savetu koji utvrđuje ispunjenost uslova za korišćenje oznake, a pravilnikom uređuje posebnu kontrolu ukoliko bude neophodno.

Sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, a u ime organizacije, odnosno preduzeća, potpisnika protokola, ove dokumente su potpisali direktor TOV-a, dr Nataša Pavlović, i  v.d. direktora preduzeća, ,,Jugoinspekt d.o.o.“, Nada Pantić.

Svi potpisinici su se usaglasili oko Pokrajinske skupštinske odluke o ustanovljavanju znaka „Najbolje iz Vojvodine“, a donet je i Pravilnik o postupku, uslovima, načinu dodele i korišćenja znaka „Najbolje iz Vojvodine“.  

Potpisivanje protokola je upriličeno u Info centru Turističke organizacije Vojvodine u Novom Sadu.

November 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates