Pokrajinski sekretar Ivanišević u opštini Novi Bečej: staviti akcenat na razvoj privredne i turističke infrastrukture

 

Novi Bečej, 18. mart 2021. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sa saradnicima, boravio je u radnoj poseti opštini Novi Bečej, gde se najpre sastao sa predsednikom Opštine, Sašom Maksimovićem. Ivanišević i Maksimović su se ovom prilikom dotakli aktuelnih tema u oblasti privrede, kao i posebno ugrožene privredne grane, turizma, koji trenutno trpi najveće posedice zbog mera usled  pandemije širenja virusa Covid-19.

Sekretar Ivanišević je istakao da je duh sredine Novog Bečeja očuvan, jer je od izuzetne važnosti očuvati duh tradicije i istorije.

,,Upravo ovde je istorija sačuvana, ovde je tradicija ispoštovana, stoga postoji spremnost da se nastavi sa saradnjom i da se ona i unapredi. Ne možemo govoriti o budućnosti ako ne poznajemo prošlost. Ideja jeste da zajedno sa lokalnim samoupravama kreiramo konkurse kojima će Sekretarijat u ovoj i narednim godinama pomagati turističku infrastrukturu. Nama je partner u turizmu na nivou lokalne samouprave uvek lokalna turistička organizacija. Potrudićemo se da na nivou cele pokrajine razvijemo lokalne turističke organizacije jer su one od strateškog značaja", rekao je Ivanišević koji je najavio i predstojeće konkurse Sekretarijata, iz oblasti privrede, turizma, a posebno zapošljavanja.

,,Razgovarali smo i privredi u Novom Bečeju, evidentno je da ovde posluje mnogo investitora, a upoznat sam i sa planom razvoja nove privredne zone", rekao je sekretar.

Predsednik opštine, Saša Maksimović, je naglasio da Opština ima pregršt pripremljenih projekata i onih koji su u pripremi, a koji podrazumevaju privredu, infrastrukturu, saobraćaj, komunalne delatnosti, s tim što je u okviru današnjeg susreta akcenat stavljen na oblast unapređenja turističke infrastrukture. On je predstavio sve relevantne teme i aktivnosti Opštine u narednom periodu.

Učesnici su se složili da ova Opština ima mnogo da ponudi u gotovo svim granama i aspektima, ali i da je potrebno nastaviti sa ulaganjima, pa čak i intenzivirati saradnju i pružanje institucionalne podrške.

Sekretar Ivanišević razgovarao je danas i sa direktorom Turističke organizacije Novi Bečej. Direktor Saša Dujin je predstavio rad organizacije, Info centra, suvenirnice, te skrenuo pažnju i na one objekte i celine kojima upravlja TO Novi Bečej.

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam upoznala se sa privrednim, kulturno-istorijskim i turističkim resursima ove srednjobanatske opštine i boravila u obilasku spomen muzeja i etno kuće „Glavaševa kuća“ koja je pod upravom opštine, žitnog magacina i marine ,,Gradište“, jedine marine ovog tipa na reci Tisi.

Učesnici posete bili su zamenik pokrajinskog sekretara, Palimir Tot, i pomoćnik pokrajinskog sekretara za oblast turizma, Milan Jarić.

October 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates