Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u radnoj poseti opštini Apatin

 

Apatin, 26. februar 2021. - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, boravio je danas u radnoj poseti opštini Apatin.

U prostorijama JP za upravljanje putničkim pristaništem ,,Marina Apatin” sekretar Ivanišević se sastao sa predsednicom opštine Apatin, Dubravkom Korać, gde su u prisustvu saradnika razgovarali na temu turističkih potencijala opštine Apatin, sa posebnim akcentom na izgradnju Vizitorskog centra. Nezaobilazna tema razgovora bila je razvoj ove Opštine, kao i lokalni planovi u oblasti infrastrukture, privrede, turizma u ovoj godini i u narednom periodu.

Ističući da je budžet Sekretarijata uvećan za značajnih 66 odsto, sekretar Ivanišević je istakao da je jasan stav Pokrajinske vlade da se više ulaže u oblast privrede i turizma.

,,Konkurse koje raspisujemo naredne nedelje, za nabavku mašina, opreme, repromaterijala, za unapređenje turističkih potencijala, jesu direktna podrška privrednim subjektima, ali želimo da u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava sagledamo i šta su potrebe lokala, te da zajedno koncipiramo konkurse na koje će se javljati lokalne samouprave. Imamo nameru da uložimo novac i u internet marketing lokalnih turističkih organizacija, kao i u njihovo formiranje gde ih na lokalu nema, jer su upravo one nosioci turističke ponude i njenog plasmana na lokalu", rekao je Ivanišević, dodavši da kroz unapređenje turističke ponude Apatina, prizove što veći broj, najpre domaćih,a potom i relaksiranjem mera, i stranih turista.

Predsednica Opštine Apatin je naglasila da je ideja susreta sagledavanje mogućnosti saradnje Sekretarijata i Opštine sa ciljem unapređenja i razvoja privrede, turizma, infrastrukture i sprovođenje zajedničkih kapitalnih projekata od značaja za Opštinu, sa posebnim akcentom na turističkim potencijalima.

Nakon sastanka, delegacija je obišla marinu Apatin, te smeštajne kapacitete JP ,,Marina", uz razgovor i o Vizitorskom centru, pri čemu se zapravo misli na sanaciju objekta, tačnije čarde ,,Harčaš", čiji je upravljač Turistička organizacija Opštine Apatin, a koja je donela je odluku da u saradnji sa Opštinom izvrši prenamenu objekta i upotrebi ga kao vizitorski centar namenjen obilasku Gornjeg Podunavlja. Uz smeštajne kapacitete Javnog preduzeća i sam Centar, značajnije će se pozicionirati i Apatin,kao centar ovog zaštićenog područja. Prva faza radova podrazumeva rekonstrukciju postojećeg objekta Čarde sa ugostiteljskom infrastrukturom i salom za prezentacije i predavanja o Gornjem Podunavlju, dok druga faza obuhvata proširenje smeštajnih kapaciteta, što može značajno da utiče na povećanje broja noćenja u ovoj Opštini.

Delegacija je posetila i privredne kapacitete Opštine, tačnije kompaniju ,,Stefan Street doo“ i Radio Dunav, koji posluju u domenu kreativne ekonomije i medija, kao i Radio-televizuju Apatin, gde je gostujući na televizijskom programu, sekretar Ivanišević govorio o predstojećim konkursima koje Sekretarijat raspisuje u ponedeljak 1. marta, iz oblasti privrede i turizma, ali i o aktuelnoj situaciji i uticaju pandemije na privredne tokove i turističku delatnost u AP Vojvodini.

Navedene medijske kuće su kao korisnici sredstava po konkursima iz oblasti kreativne ekonomije Sekretarijata, značajno unapredili i osavremenili svoje poslovanje.

Učesnici radne posete Apatinu, u delegaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam su i pomoćnik pokrajinskog sekretara za oblast rada i zapošljavanja, Ilona Pelt, pomoćnik za oblast privrede, Marijana Četojević, pomoćnik za oblast turizma, Milan Jarić, a učesnik posete je bio i direktor Kancelarije ,,Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Aleksandar Simurdić, sa saradnicima.

October 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates