Sekretar Ivanišević potpisao Pismo o namerama za širenje mreže ženskog preduzetništva

Novi Sad, 18. februar 2021. –  Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, potpisao je danas Pismo o namerama sa predsednicom Udruženja ,,Biznis na štiklama“, Sofijom Bajić, sa ciljem da se dosadašnja saradnja razvija i produbi u oblastima od zajedničkog interesa, a u okviru podsticanja i unapređenja oblasti ženskog preduzetništva. Ovakva saradnja inspiriše preduzetnice, strukovne i nevladine organizacije da razvijaju dobre međusobne odnose i saradnju, umrežavaju se razmenjujući znanja i iskustva u svom domenu.

Zahvaljujući saradnji ovog Udruženja sa Unijom poslovnih žena Vojvodine, kao i sa brojnim preduzetnicama, odnosno preduzećima u kojima posluju žene kao osnivači, vlasnici, direktori, sa izuzetnim uspehom su ispleli mrežu poslovnih žena i realizovali ideju o organizovanju, sada već tradicionalne Međunarodne stručne konferencije simboličnog naziva ,,Biznis na štiklama", koja ima za cilj promociju i unapređenje ženskog preduzetništva, kako na teritoriji AP Vojvodine, tako i u Republici Srbiji i regionu.

Sekretar Ivanišević je istakao da je ovom sektoru potrebno pružiti podršku, posebno u pogledu implementacije projekata koje ovo Udruženje realizuje u zemlji i sa partnerima iz inostranstva.

On je dodao da se potpisivanjem Pisma o namerama sa Udruženjem koje podstiče preduzetništvo i okuplja preduzetnice, nastoji da se zajedničkim radom na aktivnostima od značaja za sve činioce efikasnije utiče na podizanje kvaliteta privredne i poslovne klime u ženskom preduzetništvu, kako bi se preduzetnice osnažile i osamostalile u sopstvenom održivom biznisu.

Ivanišević je ovom prilikom istakao i mogućnost zajedničkog učešća na sajmu privrede koji Sekretarijat organizuje sa Novosadskim sajmom u aprilu mesecu, a u okviru sesije koja bi bila posvećena upravo ženskom preduzetništvu, što predstavlja priliku za okupljanje što većeg broja preduzetnica u okviru digitalne platforme putem koje će se sajam i odvijati.

Sofija Bajić je posebno istakla značaj konferencije ,,Biznis na štiklama“ koja okupljajući poslovne žene umnogome utiče na  unapređenje privrednog ambijenta i širenja svesti o važnosti motivacije, učenja, stvaranja poslovnih mogućnosti i umrežavanja preduzetnica u savremenim društvima. Sve to jeste preduslov koji je doveo do toga da ova konferencija postane vodeća manifestacija namenjena usvajanju znanja iz ključnih oblasti za pokretanje posla i za sam opstanak u preduzetničkom svetu.

Ona je dodala da su predstavnice Udruženja započele obilazak jedinica lokalne samouprave, gde okupljaju preduzetnice kojima prenose znanja i iskustvo potrebno za započinjanje novog, ali i unapređenje postojećeg poslovanja. Značajno je i sprovođenje Projekta prekogranične saradnje sa Hrvatskom koji je u toku pod nazivom ,,Ženski biznis centar“, kojim je obuhvaćeno oko pet stotina preduzetnica, a koji traje osamnaest meseci uz produžetak roka od tri meseca.

U tekućoj godini Udruženje planira održavanje konferencije takmičarskog duha ,,Priče na štiklama“ u drugoj polovini marta meseca, humanitarni bal povodom raspisivanja konkursa za ženski startap, kao i održavanje tradicionalne konferencije ,,Biznis na štiklama“.

October 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates