Vojvodina u 2021.: Sekretar Ivanišević o predstojećim merama Sekretarijata u tekućoj godini i pomoći privredi i turizmu

 

Novi Sad, 3. februar 2021. – Kompanija ,,Color Media Communications”  i časopis ,,The Economist“ i u novoj godini, a nakon uspešno održane konferencije pod nazivom ,,Svet u 2021.“,  sada već tradicionalno organizuju i konferenciju poznatu pod nazivom ,,Vojvodina u 2021.” koja je održana u Skupštini AP Vojvodine.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u našoj zemlji, događaj je praćen online, putem lajv strima na Jutjub kanalu Color Media Communications. Ova konferencija je postala prepoznatljiva kao događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u godini koja je pred nama. Učesnici kroz pet panela razgovaraju o privredi, zdravstvu, turizmu, kulturi i mnogim drugim temama u uslovima tzv. ,,nove normalnosti”, a kao i prethodnih godina, organizatori okupljaju čelne ljude Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine, diplomate, ekonomske stručnjake i vodeće privrednike iz AP Vojvodine.

U razgovoru sa moderatorom, a u okviru drugog panela, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, istakao je pojedinosti u vezi sa predstojećim podsticajnim merama Sekretarijata, a kroz prizmu aktuelne situacije i resora koje obuhvata Sekretarijat na čijem je čelu – privrede, preduzetništva, zapošljavanja, industrije i elektronskih komunikacija.

Sekretar Ivanišević je istakao da je prošlogodišnji budžet Sekretarijata uspešno namenski utrošen, ali i napomenuo da su, usled aktuelne situacije nastale zbog pandemije, te dodatnih mera usmerenih ka održanju i pomoći privredi i preduzetništvu, izostali konkursi namenjeni turizmu i zapošljavanju, te da je namera da se oni raspišu u tekućoj godini u onoj formi koja će na najbolji način odgovoriti na potrebe svih resora u nadležnosti Sekretarijata za privredu i turizam.

,,Budžet Sekretarijata je uvećan za 66 odsto u odnosu na prethodni period, što će u mnogome uticati i na kreiranje mera i namensku distribuciju sredstava u oblasti privrede, turizma, ali i telekomunikacija koje su takođe u nadležnosti Sekretarijata. Naš target je da mali turistički potencijali dobiju sredstva, infrastrukturu, ali i da dobiju mogućnost da apliciraju i dobiju sredstva Sekretarijata. Cilj nam je i da ulažemo u kapitalne projekte, kako bi se unapredili i turistički potencijali AP Vojvodine", rekao je Ivanišević.

On je dodao da je obilazeći jedinice lokalne samouprave, evidentan zastoj u mnogim poljima, posebno kod malih proizvođača, ali je takođe i evidentno da se polako uspostavlja sistem i sve povoljnija klima u kojoj će moći da nastave svoj rad i uspostave poslovne procese. S tim u vezi, očekuje se raspisivanje konkursa Sekretarijata početkom marta meseca, koji će pružiti dodatni ,,vetar u leđa" privrednicima u Vojvodini.

U drugom panelu pod nazivom ,,Godina i dan posle", o temama poput odgovora svih nivoa vlasti i ostalih donosioca odluka u aktuelnoj situaciji, sa kojim rezultatima je završena 2020. godina, kao i šta se očekuje od 2021. godine, govorili su i predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Đorđo Markeđani, direktor Razvojne agencije Vojvodine, Nikola Žeželj, i partner i izvršni direktor kompanije Vega IT Sourcing, Saša Popović.

October 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates