Unapređenje saradnje sa Regionalnom agencijom za društveno - ekonomski razvoj ,,Banat“: O predstojećim zajedničkim projektima u okviru resora Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Novi Sad, 29. januar 2021. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, razgovratao je danas sa predstavnicima Regionalne agencije za društveno - ekonomski razvoj ,,Banat“, pri čemu je dogovoreno intenzivnije učešće na nekoliko zajedničkih projekata Agencije i Sekretarijata.

Prilikom susreta dogovorena ja priprema sporazuma o saradnji koji bi se, pre svega, odnosio na četiri projekta koji bi bili realizovani u domenu rada Sekretarijata za privredu i turizam, od kojih prvi jeste ,,TANGRAM“ projekat iz Programa „ADRION“ koji finansira Evropska unija, a odnosi se na unapređenje turističkih potencijala Fruške gore.

U pogledu oblasti turizma, razgovaralo se o pružanju podrške nastavku programa „ADRIO NET“. Ovaj Program podrazumeva promociju autentičnih sela  u  Evropi, za koji je u prvoj fazi već pripremljen materijal o selu Belom Blatu, Grad Zrenjanin.

Na današnjem sastanku je bilo reči i o zajedničkom radu na promociji cikloturizma i unapređenju infrastrukture za bicikliste kroz nastavak programa „EURO VELO“ Regionalnog centra cikloturizma u Srpskoj Crnji, Opština Nova Crnja, u saradnji sa partnerima iz Rumunije.

Na temu zapošljavanja dogovorena je saradnja na programu pod nazivom „Zapošljavanje na teritoriji srpsko-rumunskog Banata“ koji podrazumava mapiranje privrednih subjekata sa obe strane granice, a na osnovu potreba za zapošljavanjem i izrade akcionog plana koji bi bliže odredio mogućnosti lakšeg angažovanja radnika u dve države.

Jedan od glavnih ciljeva RPC Banat jeste unapređenje potencijala mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika u obavljanju privredne delatnosti i stimulisanju iste kroz realizaciju godišnjih operativnih planova Sektora za razvoj privrede, sa opštim ciljem da se ojača ukupna privredna aktivnost u Banatu.

October 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates