U radnoj poseti Opštini Bečej - Ivanišević: više ulagati u kapitalne projekte u preduzetništvu i turizmu

 

Bečej, 29. decembar 2020. - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević boravi danas u radnoj poseti Opštini Bečej. On se sastao sa predsednikom Opštine Bečej, Draganom Tošićem i njegovim kabinetom, u prisustvu predsednika Skupštine Opštine, Igora Kiša, v.d. pokrajinskog sekretara za oblast zapošljavanja, Ilone Pelt, kso i v.d. pokrajinskog sekretara za oblast turizma, Milana Jarića.

Sekretar Ivanišević je istakao da je Sekretarijat u kontaktu sa privredom, turističkim radnicima i svim relevantnim institucijama i organizacijama, kako bi se na terenu sagledale realne potrebe i iznašle adekvatne mere podrške. Evidentno je da je opštinama i gradovima dosta toga potrebno, da postoje problemi i nedostaci, ali da je isto tako neophodno da same lokalne samouprave identifikuju sopstvene probleme i definišu sve oblasti u okviru kojih im je potrebna pomoć, kako bi se olakšao put ka neophodnim sredstvima.

,,Sekretarijat je spreman da podrži Opštinu Bečej, a značajna stvar je povećanje budžeta Sekretarijata za više od 60 odsto. Tačnije, imamo oko 400 miliona dinara u vidu bespovratnih sredstava spremnih za narednu godinu za privrednike i radnike u turizmu. Nama su lokalne samouprave partneri i želimo da im pružimo izdašniju podršku za kvalitetne projekte", rekao je Ivanišević.

On je dodao da će Pokrajina i programima zapošljavanja podržati realizaciju lokalnog akcionog plana, te značajnije pomagati lokalnu samoupravu, posebno u pogledu zapošljavanja teže zapošljivih kategorija.

Predsednik Opštine je prisutne upoznao sa tekućim strateškim infrastrukturnim projektima u oblasti komunalnih usluga i delatnosti, sa građevinskim projektima, balneološkim potencijalima koji su neiskorišćen resurs, ali veoma dragocen, koji umnogome podstiče razvoj privrede i turizma, kao i sa kapitalnim projektima koji su planirani za naredni period.

,,Razgovarali smo o projektima od važnosti za Bečej, o turističkim projektima, o priobalju reke Tise, o manifestacijama, o projektima vezanim za stare zanate, kao i za zapošljavanje“, rekao je Tošić, napomenuvši da će Opština Bečej svakako konkurisati za sredstva Sekretarijata za kapitalne projekte.

Po završetku sastanka, delegacija je obišla priobalje reke Tise, šetalište i prevodnicu, kao značajan turistički resurs ove opštine, jednu od strateških tačaka za ulaganje i razvoj u narednom periodu, a upriličen je i obilazak otvorenih bazena sportskog centra u Bečeju. Delegacija je posetila i lokaciju na kojoj se nalazi geotermalni izvor, jedini na teritoriji Bečeja pod upravom Opštine.

September 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates