Unapređenje oblasti telekomunikacija u osam opština u Vojvodini

 

Novi Sad, 25. decembar 2020. - Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i iformacionog društva za 2020. godinu. Korisnicima sredstava je čestitao i resorni pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od gotovo 5,2 miliona dinara, dodeljena su opštinama Bač, Nova Crnja, Opovo, Žitište, Irig, Sečanj, Šid i Srbobran.

„Realizacijom ovih ugovora biće znatno unapređena oblast telekomunikacija u osam opština u Vojvodini. Sredstva su namenjena za postavljanje video-nadzora u brojnim predškolskim i školskim ustanovama, kao i za jačanje kapaciteta interneta, što je posebno značajno za turističku privredu“, rekao je predsednik Mirović.

Ovaj konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam je, kako je ocenio, samo jedan od mnogih kojima Pokrajinska vlada pokazuje razumevanje za manje razvijene sredine i opštine.

„Ovo je ujedno i zadatak drugim sekretarijatima i Upravi za kapitalna ulaganja da uvek i na svakom konkursu pružimo podršku lokalnim samoupravama, posebno onim manje razvijenim, za pripremu projektne dokumentacije i za investiranje u svim projektima koji doprinose boljem životu građana u tim sredinama“, naveo je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je da projekti koji će biti realizovani zahvaljujući ovom konkursu imaju za cilj i povećanje bezbednosti i kvaliteta života građana.

„Budžet Sekretarijata je 60 odsto veći nego prošlogodišnji i sav taj novac će biti usmeren upravo privredi i turizmu u lokalnim zajednicama“, kazao je Ivanišević.

September 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates