Sastanak sa direktoricom Pokrajinske službe za zapošljavanje AP Vojvodine: o nacionalnoj strategiji, republičkom i pokrajinskom akcionom planu zapošljavanja za naredni period i predstojećim konkursima iz oblasti zapošljavanja

 

Novi Sad, 24. decembar 2020. – U prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, sastao se sa direktoricom Pokrajinske službe za zapošljavanje AP Vojvodine, Snežanom Sedlar. Ovo je prvi u nizu susreta sa krovnom institucijom za oblast zapošljavanja na teritoriji Vojvodine, koja, u saradnji sa lokalnim filijalama i resornim Pokrajinskim sekretarijatom kreira javne pozive iz ove ključne oblasti.

Tema susreta jeste dosadašnja saradnja sa Pokrajinskom službom sa zapošljavanje i pokrajinskim filijalama, koji su u sistemu Nacionalne službe za zapošljavanje,  aktuelna situacija u privredi i na tržištu rada, kao i novi i tekući zajednički projekti i aktivnosti koje bi trebalo planirati i implementirati u narednom periodu i narednoj fiskalnoj godini, sa posebnim osvrtom na definisanje problema, izazova, ali i mogućnosti za saradnju, kao i inicijativa za pružanje uzajamne podrške, pogotovo prilikom kreiranja mera podrške zapošljavanju, jednom od ključnih resora u Sekretarijatu.

Kao i prethodnih godina i u 2021. godini planirano je donošenje Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja za određen vremenski interval, na osnovu koga će biti ostvareni uslovi za definisanje, kreiranje i raspisivanje novih konkursa, a u skladu sa programom podsticaja Sekretarijata, Pokrajinske službe za zapošljavanje i filijala na teritoriji Vojvodine, koji zajednički deluju u ovom domenu.

Sastanku su prisustvovali v.d. podsekretara Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Slavoljub Arsenijević, v.d. pomoćnika za oblast zapošljavanja, Ilona Pelt, kao i direktor Filijale Novi Sad NSZ, Tatjana Vidović.

August 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates