Sekretar Ivanišević u poseti Opštini Bačka Palanka: okupimo se oko strateških projekata

 

Bačka Palanka, 22. decembar 2020. - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sa saradnicima, boravi danas u radnoj poseti Opštini Bačka Palanka, prilikom koje se sastao sa predsednikom Opštine, i predstavnicima opštinske uprave. Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, i sekretar Ivanišević, ovom prilikom su posetili kompaniju Browell d.o.o., Pašin-farm d.o.o, kao i kompaniju Dunavprevoz.

Razgovori su tekli u pravcu predstavljanja i definisanja podsticajnih mera Sekretarijata i mogućnosti za saradnju, udruživanje sredstava, kao i implementaciju i okupljanje oko projekata, prevashodno strateških i infrastrukturnih, od značaja za razvoj lokalne samouprave i sveukupan razvoj AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam je istakao činjenicu da se koncepti konkursa u predstojećoj godini, a koji su predviđeni za početak marta meseca, kreiraju, pored tradicionalnih administrativnih metoda i ,,osluškivanjem" privrede, privrednika, turističkih poslenika, te potreba lokalnih samouprava.

Pored toga, jedna od osnovnih ideja Sekretarijata za privredu i turizam jeste ulaganje sredstava iz budžeta, koji je Sekretarijatu povećan za značajnih više od 60 odsto, i to u prioritetne, strateške, kapitalne projekte lokalnih samouprava, privrednika, kao i nastojanje da se sprovede revitalizacija projekta ,, Najbolje iz Vojvodine", koji je davao poseban pečat u vidu oznake porekla i kvaliteta vojvođanskim proizvodima.

Sekretar Ivanišević je istakao i napore Opštine Bačka Palanka da sopstvenim sredstvima već godinama ulaže u oblast elektronskih komunikacija i mnogobrojne ključne projekte od značaja za lokal, a koji umnogome utiču na povećanje kvaliteta života stanovništva.

,,Cilj nam je da podržimo opštine kao što je Bačka Palanka, a to se odnosi i na telekomunikacije, da se objedini sve što je urađeno na teritoriji Opštine, kako bi se povećala i bezbednost i unapredili turistički potencijali besplatnim korišćenjem interneta. U narednoj godini ćemo više podržavati lokalne samouprave, u većoj meri nego što je to bio slučaj do sada. Pored telekomunikacija, privrede i turizma, sredstva će se usmeravati ka turističkim organizacijama, te revitalizaciji značajnih projekata.  Lokalnim turističkim organizacijama planiramo da opredelimo sredstva u domenu digitalnog marketinga i razvoja infrastrukture u skladu sa mogućnostima Sekretarijata", rekao je dr Ivanišević.

On je dodao da se očekuju info dani po raspisivanju konkursa, u lokalnim samoupravama, po okruzima, a u skladu i sa merama prevencije širenja zaraznih bolesti, usled aktuelne krize, kada bi se gradovima i opštinama, privrednicima i turističkim radnicima predstavili svi javni konkursi, šta oni predstavljaju, njihov značaj i načini konkurisanja, kako bi se javnost što bolje informisala o radu Sekretarijata.

Sekretarijat će podržati i sve delatnosti koje generišu zapošljavanje većeg broja lica, dok je jedna od značajnih novina podrška građevinskoj industriji putem subvencionisanja repromaterijala, koji je proizveden na teritoriji Republike Srbije.

September 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates