Drugi Biznis forum ,,Moj biznis u globalnom selu 2019”

Novi Sad, 6. decembar 2019. – U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, danas su se okupili učesnici drugog po redu Biznis foruma pod nazivom ,,Moj biznis u globalnom selu 2019”, u organizaciji Trga preduzetništva, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Novog Sada. Partneri skupa su IDEA lab, Agencija za brendiranje i savetovanje malih proizvođača ,,Best Brand Friendy“, NVO ,,Putevima preduzetništva" i drugi. Forum se ove godine sa posebnom pažnjom posvetio društveno-odgovornom poslovanju i empatiji u poslovanju i rukovođenju.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, obratio se učesnicima na jednom od najkvalitetnijih poslovno-edukativnih događaja u 2019. godini.

,,Smatram da je danas dostupno početnicima u poslu da dođu do novčanih sredstava. Organizuje se čitav niz obuka kako da se minimiziraju tereti poslovanja kroz smanjenje poreskih obaveza i drugih parafiskalnih nameta. Na ovakvim mestima se mladi u biznisu sreću i u mogućnosti su da razmene ideje, jer put od poslovne ideje do tržišta i stvaranja brenda je veoma dug i naporan. Oni koji su taj težak put već prošli i znaju na koja vrata je potrebno zakucati, najbolji su savetnici i saveznici u izgradnji novog biznisa“, rekao je Đoković, dodavši da je današnji, ali i prethodni skup, pomogao Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam da sagleda probleme i potrebe privrede, posebno mikro i male, te da se modeliraju konkursi na odgovarajuć način.

Potpredsednik Đoković je dodao da je na relevantnim institucijama da saslušaju privredu na ovakvim i sličnim skupovima, kako bi se kreirao model podsticaja i druge mere podrške poslovanju.

Učesnici Biznis foruma dolaze iz sektora malog i srednjeg biznisa, kojima su relevantne informacije, znanja i veštine danas preneli vrhunski stručnjaci, svetski priznati eksperti iz oblasti ekonomije i inovativne poslovne politike. Sam Forum je edukacija o fazama poslovanja, počev od definisanja poslovne ideje, razvoja, finansiranja, važnosti umrežavanja, brendiranja proizvoda, usluga, sve do marketinga.

Prema rečima organizatora, cilj ovakvog koncepta rada i organizovanja skupova je pružanje podrške preduzetnicima u vidu kvalitetnih i adekvatnih edukacija o različitim fazama razvoja poslova, a sve kako bi preduzetnici lakše prevazišli probleme i barijere u toku sopstvenog razvojnog puta, od ideje do realizacije.

August 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates