Potpredsednik Ivan Đoković na otvaranju MEKST 2019: Umreženi mladi akademski građani deo nove ujedinjene Evrope

 

Novi Sad, 23. novembar 2019. – Udruženje Fortuns već šesti put organizuje Međunarodnu konferenciju koja okuplja studente turizma i hotelijerstva – MEKST 2019, a koja se ove godine održava u Novom Sadu u periodu od 22. do 24. novembra 2019. godine. Osnovni motiv za pokretanje konferencije jeste sticanje novih saznanja od renomiranih stručnjaka iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga za mlade lidere, razmena iskustava, povezivanje i druženje mladih stručnjaka.

Konferencija koja ove godine akcenat stavlja na digitalni marketing u turizmu, nove trendove u hotelijerstvu i MICE turizam, realizovana je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Grada Novog Sada, kao i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, te mnogobrojnih organizacija i kompanija koje su prepoznale značaj ovog međunarodnog skupa.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, obratio se učesnicima na današnjem svečanom otvaranju konferencije u Kongresnom centru Master, Novosadskog sajma.

,,Preko dve hiljade mladih akademskih građana, studenata, punih elana, okupilo se danas na konferenciji i to oko zajedničkih tema vezanih za turizam. Upravo oni predstavljaju političku i privrednu budućnost Evrope, a mreža koju su danas ispleli među sobom, koja traje već šest godina, garant su i jedne ujedinjene Evrope. Najvažnije je sticanje novih veza i prijateljstava koje bi trebalo održavati kroz vreme i prostor za buduće generacije“, rekao je Đoković.

Iz godine u godinu se broj učesnika povećava, te je tako ove godine prisustvo potvrdilo čak oko 2.000 učesnika iz 15 zemalja, sa ciljem da steknu praktična znanja iz oblasti turizma, hotelijerstva i srodnih oblasti, čime podstiču preduzetništvo u turizmu i povezanim industrijama.

Organizatori MEKST konferencije ističu da je ona izuzetna prilika da se zajedničkim snagama pokaže da u turizam u Srbiji vredi ulagati, te da potencijal svakako postoji, kako u prirodnim i antropološkim vrednostima, tako i u stručnom kadru, čija je namera da sa ostalim učesnicima istaknu značaj profesionalnog i ličnog razvoja, mogućnosti za sticanje novih poslovnih prilika i sam značaj boravka u Gradu Novom Sadu, nosiocu prestižnih titula - Omladinska prestonica Evrope 2019 i Evropska prestonica kulture 2021.

Na samom otvaranju konferencije, učesnicima su se obratili i član Gradskog veća za privredu, Milorad Radojević, i Nemanja Dimić, Udruženje Fortuns.

January 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates