Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam potpisao parnerski sporazum za sprovođenje prekograničnog projekta sa partnerima iz Osijeka

Novi Sad, 25. oktobar 2019. - Potpisivanje partnerskog sporazuma za sprovođenje prekograničnog projekta posvećenog međuregionalnom poslovnom umrežavanju ,,Cross-border Regional Business Networking” - CB NET, upriličeno je u Osijeku, Hrvatska, uz učešće svih partnera na projektu. Nosilac projekta je vodeći partner Preduzetnički inkubator BIOS Osijek, a partneri na projektu su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam Pokrajinske vlade, Poslovni inkubator Novi Sad i Grad Osijek.

Cilj ovog dvogodišnjeg projekta, čija vrednost iznosi 380 hiljada evra, jeste edukovanje mladih u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija i kreativne ekonomije, sa posebnim osvrtom na gejming industriju gde u regionu prednjači Grad Novi Sad. Aktivnosti u okviru projekta posvećene su potencijalu rasta i razvoja IKT industrije, sa ciljem da se razvije novi obrazovni program namenjen stručnom kadru i preduzetnicima, usmeren na jačanje konkurentnosti i individualnih kompetencija.

Realizacija projekta je usledila nakon sveobuhvatne analize tržišta kom evidentno nedostaje radna snaga kvalifikovana u okviru specifičnih oblasti. Partneri su usaglašeni da je ovo regionalni problem, te da se privlačenje stručnjaka i otvaranje ka zahtevnom svetskom tržištu može postići sinergijom svih partnera okupljenih oko projekata od zajedničkog interesa.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u okviru svojih razvojnih programa, postavio je jačanje i povezivanje IT sektora kao jedan od svojih prioriteta, i to uz stručnu institucionalnu podršku svih uključenih strana, sa ciljem postizanja zajedničkih rezultata.

Potpisivanje Sporazuma  održano je uoči 13. Međunarodne konferencije o preduzetništvu na Ekonomskom fakultetu u Osijeku pod nazivom „Čovek – najvažniji resurs današnjice“, a koja se bavila aktuelnom temom ljudskih potencijala u  vremenu ubrzanog razvoja visokih tehnologija. Konferencija je u mnogome bila posvećena jačanju motivacije zaposlenih, te alatima za privlačenje kadrova u različitim sferama poslovanja. Pored toga, govorilo se o ograničenjima kvota za zapošljavanje, umrežavanju i razmeni iskustava preduzetnika, resornih institucija, jedinica lokalne samouprave i naučnih institucija, a u cilju razvoja konkurentnosti u zemljama regiona.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates