Otvoren četvrti po redu ,,Novosadski oktoberfest“ na Novosadskom sajmu

Novi Sad, 18. oktobar 2019. - Simboličnim otvaranjem prvog pivskog bureta, večeras je svečano otvoren četvrti po redu ,,Novosadski Oktoberfest“ na Novosadskom sajmu. Ova dvodnevna manifestacija od velikog značaja za turističku privredu Srbije i AP Vojvodine, tokom prethodne tri godine okupila je preko 15 hiljada posetilaca, mnoštvo izlagača, predstavnika najpoznatijih pivara i stotine zanatskih pivara, kao i proizvođače hrane.

Organizatori su i ove godine posetiocima omogućili da pored pivskih giganata i 21 male pivare, prate nastupe poznatih muzičara iz zemlje i regiona, razna takmičenja, kao i takmičenje neafirmisanih bendova.

Podršku ovoj manifestaciji pružaju Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, Ambasada Nemačke u Republici Srbiji i Nemačko-srpska privredna komora.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, naglasio je da je ,,Novosadski oktoberfest'' za svega nekoliko godina postao svojevrsni turistički proizvod i deo kulturnog miljea, ne samo Novog Sada, već i Srbije, a ovoj tvrdnji ide u prilog i činjenica da je ova svetska manifestacija u Novom Sadu uvrštena u deset najboljih ,,Oktoberfest“ manifestacija koje se održavaju u čitavom svetu.

,,Organizatori Color Media Communications i Novosadski sajam četvrti put za redom su pokazali da je Novi Sad zauzeo značajno mesto na turističkoj mapi Evrope. Statistika pokazuje da su prisutni posetioci i iz Azije, a porasla je i prodaja ulaznica za ovu manifestaciju. Novi Sad, koji s pravom nosi i zaslužuje titulu evropske prestonice kulture, jeste grad koji spaja istok i zapad, sever i jug, kapitalizam i socijalizam, Aziju i Evropu“, dodao je Đoković.

Posetioci ove godine mogu da uživaju i u gurmanskim specijalitetima, posebno od divljači, bavarskom duhu i bogatom muzičkom programu.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates