Zamenik Počuč u poseti Zrenjaninu: ,,Staklene iskre“ primer dobre prakse u oblasti umetničkih i starih zanata Vojvodine

Zrenjanin, 21. septembar 2019. - Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, boravio je u radnoj poseti umetničkoj radionici ,,Staklene iskre“ u Zrenjaninu. Vlasnica preduzeća Janja Pađen je svakako izuzetan primer preduzetnice koja na originalan način spaja umetnost, tradiciju i moderan dizajn kreirajući nakit, suvenire i ukrase od stakla,bakra i mesinga.

Zamenik Počuč je istakao da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam putem subvencija pruža značajnu podršku starim i umatničkim zanatima sa posebnim akcentom na preduzetnice i njihov rad.

,,Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam svake godine opredeljuje sredstva za podršku starim umetničkim zanatima. Ove godine smo puTem javnog konkursa pomogli 34 preduzetnika u AP Vojvodini u ovoj oblasti, a sredstva su bila namenjena za nabavku repromaterijala, mašina i opreme. U narednom periodu isplanirali smo niz zajedničkih sastanaka tokom kojih bismo u hodu rešavali određene probleme i zajednički afirmisali stare i umetničke zanate. Problema uvek ima, ali bitno je da postoji namera da se oni prevaziđu“, rekao je zamenik Počuč.

Tokom posete razmatrani su načini povezivanja preduzetnika koji rade u oblasti umetničkih i starih zanata sa javnim sektorom, prevashodno Pokrajinskom vladom i resornim sekretarijatom, sa ciljem rešavanja i prevazilaženja prepreka i problema koji se javljaju u okviru poslovnih procesa, te plasiranja proizvoda na odgovarajuća tržišta. Jedna od takvih aktivnosti je i razmatranje mogućnosti otvaranja prodajnog objekta na teritoriji Zrenjanina, u okviru koga bi zanatlije, preduzetnici mogli da izlože i prodaju svoje proizvode, pri čemu bi se pristupilo rešavanju problema plasiranja proizvoda ovih preduzetnika.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates