Potpredsednik Ivan Đoković otvorio ,,Food Talk 2019“: Vojvodina je proizvod za sebe

 

Novi Sad, 4. jun 2019. – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, svečano je otvorio sedmu po redu stručnu konferenciju pod nazivom ,,Food Talk 2019 – Food Around the World" u hotelu ,,Šeraton“, posvećenu svetskim gastronomskim osobenostima, trendovima, tradiciji i kulturi, te njihovom uticaju na brendiranje mikro destinacija i lokalnih proizvoda.

Organizator konferencije je ,,Color Media Communications“ iz Novog Sada, uz saradnju i podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Gradske uprave Grada Novog Sada, kao i mnogobrojnih domaćih i međunarodnih organizacija.

Đoković je istakao činjenicu da su gastro i eno turizam povezani, te bi ih kao celinu trebalo i posmatrati. Na pitanje tradicionalnih vojvođanskih proizvoda, on je stava da iako Vojvodina možda nema autohtono gastronomsko odličje, što je slučaj kod većine nacija, Vojvodina svakako poseduje svojevrsnu interpretaciju specijaliteta, čime je sopstvenim kvalitetom nadmašila originalne verzije izvornih zemalja odakle oni potiču.

,,Vojvodina je svojom raznolikošću koju unosi i u interpretaciju postala proizvod za sebe, oblikovana kroz svoju kulturu, tradiciju, mentalitet, život i duh“, rekao je Đoković, dodavši da svaka nova konferencija posvećena bogatstvu gastronomije donosi novu vrednost i kvalitet u produkciji, kako u gastronomskom smislu, tako i u kreiranju turističke ponude.

,,Food Talk“ i ove godine na svojim stručnim tribinama i panelima okuplja preko 200 učesnika. Pored diskusija na temu brendiranja destinacija i država kroz hranu, učesnici, a prevashodno fud blogeri, su mogli da razmenjuju iskustva i na temu uspešnosti zanatskih ,,kraft“ pivara, unapređenja oblasti pivarstva, lokalnih proizvoda, te i o prvoj ,,Mišelin“ zvezdici u Srbiji, najprestižnijeg priznanja u svetu kulinarstva.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili i član Gradskog veća za privredu i turizam, Milorad Radojević, i Nj.E. ambasador Češke Republike u Republici Srbiji, Tomaš Kuhte.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates