Potpredsednik Đoković u Šendženu i Dunguanu: Transfer visoko tehnološkog i inovativnog znanja kineskih kompanija sa globalnim uticajem preduslov za razvoj srpske privrede

 

Šendžen, Pokrajina Guangdong, NR Kina, 16. i 17. maj 2019. – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, posetio je Grad Šendžen, gde je boravio u radnoj poseti, na poziv kompanije ,,Huawei“, čije je sedište u ovom značajnom privrednom, tehnološkog i trgovinskom centru kineske Pokrajine Guangdong.

Predstavnici ove kompanije i njenog menadžmenta, upoznali su delegaciju sa tehnologijama koje primenjuju i implementiraju u konceptu pametnih gradova.

Pored pametnog parka Long gang (LongGang Smart Park), počasnim gostima iz Republike Srbije i AP Vojvodine je predstavljena glavna zgrada kompanije ,,Huawei“ u Šendženu i njena izložbena hala za digitalnu transformaciju. Značajna je bila i poseta Informativnom centru ove kompanije ,,Huawei Songshan Lake Data Center“ koji se sastoji iz brojnih serverskih soba, sabirnica i čvorišta, koji je u upotrebi već četrnaest godina, a namenjen je unapređenju cloud infrastrukture i IT potreba na IKT tržištu.

Potpredsednik Đoković je imao priliku da se sa delegacijom upozna i sa opremom i tehnološkim inovacijama za javnu bezbednost, naftnu i gasnu industriju, kao i za komunalne delatnosti.

Delegacija je posetila i kampus ,,Huawei R&D Campus“, smešten u Gradu Dunguanu, izgrađen po principu evropskih naučno-tehnoloških tematskih kampusa, inspirisan kulturno-istorijskim obeležjima Evrope, koji je namenjen stručnom osoblju za istraživanje i razvoj NR Kine.

Poseta kompaniji ,,Huawei“ je upriličena nakon učešća potpredsednika Đokovića sa delegacijom Pokrajinske vlade i Razvojne agencije Vojvodine, na čijem je čelu, u Gradu Čangša, Pokrajine Hunan, na prvom Globalnom samitu savremene visokotehnološke proizvodnje ,,Global High-End Manufacturing Summit – GHMS 2019“, održanom po prvi put u organizaciji Gradske uprave Grada Čangša i Asocijacije Azija – Pacifik.

March 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates